// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fiona Mitchell: Pigekammeret
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Fiona Mitchell: Pigekammeret

Skrevet af den 6. juni 2018 – 08:47Ingen kommentarer

Jules er flyttet til Singapore med sin mand, som medfølgende hustru, og kan ikke helt finde sig til rette i det nye liv blandt privilegerede velmanicurerede hustruer, hvis tid går med at jonglere udenlandske tjenestepiger, spise frokoster og lave velgørenhedsarbejde.

Jules føler sig snarere draget af de filippinske tjenestepiger, og selvom hun ikke selv har en, opsøger hun dem andre steder, hvad enten hun forsøger at tale med dem til middage, hvor de servicerer eller fotograferer dem på gaden. Hun har det svært med, at tjenestepigerne bliver behandler som slaver, og forargelsen bliver ikke mindre, da en anonym blogger “Vanda” begynder at skrive om, hvordan man bør styre og kontrollere sine tjenestepiger.

Men tjenestepigen Tala fra Filippinerne er også ved at have fået nok. Hun starter derfor sin egen anonyme blog som modsvar til Vandas blog. Den får hurtigt meget stor opmærksomhed, men hun løber en stor risiko. Hvis nogen finder ud af, at det er hende, der står bag, så ryger hendes arbejdstilladelse, og hun bliver sendt retur til Filippinerne. Og hun har brug for jobbet og pengene. Hendes datter og familie derhjemme er afhængige af hendes indkomst.

Talas søster Dolly arbejder også som tjenestepige i Singapore, men hun kommer i vanskeligheder og risikerer at blive sendt hjem. Men bliver de begge sendt hjem, vil det få alvorlige konsekvenser for deres familie.

Pigekammeret er en historie om moderne slaveri i form af fattige udenlandske piger, der tager til udlandet for at tjene penge til deres familier. De arbejder hårdt og længe, ofte under kummerlige forhold, og til en meget ringe løn. Men de gør det, fordi de er desperate.

Med Pigekammeret forsøger forfatteren at mane myten om den lykkelige tjenestepige i jorden, og historien er baseret på hendes egne oplevelser, da hun boede tre år i Singapore med sin mand. I det hele taget er alle forudsætninger for en skarp og kontroversiel roman tilstede, men den bider sig desværre ikke rigtig fast. Jeg havde glædet mig meget til at læse den, men jeg kedede mig desværre lidt undervejs og på trods af den virkelighedsnære fortælling, så kommer den ikke rigtig ind under huden på mig.

Fiona Mitchell, Pigekammeret, Cicero, maj 2018, 370 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.