// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jill Thompson: Wonder Woman – Ægte amazone
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Jill Thompson: Wonder Woman – Ægte amazone

Skrevet af den 10. april 2018 – 16:29Ingen kommentarer

Jeg startede med en ide om at lade min 9-årige søn læse denne bog, og så kunne han give anmeldelsen et par ord med på vejen, men den idé blev hurtigt stedt til hvile. Det er bestemt en bog for lidt større unge mennesker og voksne. Selvom den har lidt karakter af tegneserie med de kendte superhelte, så er der også noget ekstra.

Hovmod står for fald, siges det. Og det er lige præcis, hvad vidunderkvinden, Diana, oplever. Ikke meget ulig en græsk tragedie. Udover at det foregår i rammerne af græsk mytologi, så har det også en følelse af de gamle, græske myter. Der er en pointe, en morale, og som nævnt lige før, så er det Diana, der står for fald. Hendes arrogance og manglende opdragelse bider hende i røven.

Mykene, ledt af Herakles og Zeus, førte krig mod amazonerne. Men Hera fattede medlidenhed med amazonerne og deres dronning, Hippolyta, og sammen med Poseidon reddede hun amazonerne, således at de kom til gudernes hemmelige have, øen Themyscira. Her kunne de være i sikkerhed fra alle mænd, og de ældedes ikke – bortset fra Diana. Hippolyta ønskede sig så inderligt et barn, og guderne fik igen medlidenhed med hende, og ud af sand og gudernes tårer blev hendes datter, Diana, skabt.

Diana var velsignet med overmenneskelig styrke, og eftersom hun var det eneste barn på øen, blev hun forkælet og pylret om, indtil hun voksede op til at være en egoistisk, temperamentsfuld og stædig, ung kvinde, fuld af arrogance.

Hun gør alt i hendes magt for, at alle skal elske og tilbede hende, men en dag får det fatale konsekvenser, og Dianas højagtelse blandt amazonerne lider et alvorligt nederlag.

Jeg kan godt lide, at den har karakter af græske myter, og det arbejder fint sammen med det grafiske aspekt. Og så er Jill Thompson rigtig dygtig til at tegne. Der er sans for både detaljer, karaktertræk og flotte farver. Detaljerne er også en af grundene til, at det ikke er børnevenligt. Der er nemlig eksplicitte detaljer med uhyggelige monstre, blod og afhuggede lemmer.

Jill Thompson er uddannet ved The American Academy of Arts og har arbejdet professionelt som tegneserieskaber, siden hun var teenager. Hun står bag mange værker, bl.a. The Scary Godmother, og hun har modtaget syv Eisner Awards.

Jill Thompson: Wonder Woman – Ægte amazone, 2017, Forlaget Fahrenheit, 128 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.