// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan Forslund (red.): På sporet af 2009
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Årbog, Samfund

Jan Forslund (red.): På sporet af 2009

Skrevet af den 2. januar 2010 – 17:14Én kommentar

Julen og nytåret et årbøgernes tid og for den jernbaneinteresserede er På sporet af 2009 et must: Ikke alene får man en gennemgang af jernbanen i 2009, man får også 170 billeder og illustrationer, der fortæller om alle sider af jernbanen i Danmark.

De 170 billeder er taget de ypperste jernbanefotografer i Danmark og giver de smukkeste stemningsbilleder af de forskellige togtyper, der opererer i Danmark.

Det er 23. gang at Holsund udgiver denne årbog i den følger sin traditionelle med en krønike, der fortæller om transportforliget i januar 2009, IC4 og mange andre relevante emner. Samtidig er der interview med transportminister Lars Barfoed og en reportage fra Banebranchens første konference.

2009 var på mange måder et skelsættende år for jernbanen i Danmark: Bygningen af en ny jernbane mellem København og Ringsted via Køge blev besluttet, der er kommet gang i Metroringen i København – men samtidig betød 2009 også på indskrækninger i togtrafikken, da det sidste tog til Gedser afgik d. 12. december. Billedelen er opdelt mellem de efterhånden mange operatører, der er på banen i dag og om der tale om passagertransport, godstransport, lokalbaner eller veteranbaner.

På sport af 2009 – årbog om danske jernbaner. Red.: Jan Forslund. Forlaget Holsund, 2009.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.