// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne B. Ragde: Den sorte enke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Anne B. Ragde: Den sorte enke

Skrevet af den 23. januar 2018 – 07:20Ingen kommentarer

Anne B. Ragde er nok mest kendt for serien Berlinerpoplerner (hvor Liebhaverne er den seneste i rækken), men den norske forfatter skriver også ganske fortræffelige kriminoveller. I en lille bitte håndfuld af en bog er der samlet 11 kriminoveller, der hver især udmærker sig ved at beskrive menneskers reaktion, når de presses til det yderste.

Her er det de store følelser, der er på spil; jalousi, hævn, utroskab, hævn. De følelser der kan få det værste frem i folk, men hvor man alligevel som læser, sidder og kan genkende en snert af galskaben.

Novellerne er lige tilpas uhyggelige og har den store kvalitet at de spiller på det psykiske og tanken om at mennesker kan drives ud over kanten, hvis de virkelig presses.

Anne B. Ragde kan beskrive personer, så man kan se dem for sig og hun kan skabe stemninger, så det løber én koldt ned af ryggen.

En skøn lille bog, der sagtens kan være i tasken, så man nemt kan fordrive ventetid, der måtte være i løbet af dagen. Men læs den ikke inden sengetid, hvis du er alene hjemme, det blæser og rusker og du måske har lidt sarte nerver. Jeg har erfaret, at det går ud over nattesøvnen.

Anne B. Ragde, Den sorte enke, Rosinante, 164 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.