// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Frank Jensen: Muldvarpen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Agentroman, Spænding

Frank Jensen: Muldvarpen

Skrevet af den 23. november 2017 – 17:17Ingen kommentarer

En ganske hæderlig og fængende dansk spændingsroman om den topaktuelle kamp mellem Vesten og Islamisk Stat. Det er en sjældenhed, men det er hvad “Muldvarpen” er.

Bogen er skrevet af den tidligere operative chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), Frank Jensen, der tydeligvis trækker på sine store viden og erfaring fra 40 år i politietaten.

Plottet er godt skruet sammen. Ganske realistisk og troværdigt. Det skyldes blandt andet at Frank Jensen holder sig til den verden han kender til. Spion- og politiverdenen. Ja, omdrejningspunktet er faktisk PET og tjenestens operative chef. Han forsøger ikke at bevæge sig ind på den politiske arena og skrive en justitsminister eller lignende ind i fortællingen.

Det handler kort fortalt om en dansk agent, der i Frank Jensens tidligere og første roman, infiltrerede Islamisk Stat. Nu sendes han så i armene på dem igen undercover, samtidig med at der sker ting og sager hjemme hos PET i Søborg. Frank Jensen formår at få tingene gjort tilstrækkelig nervepirrende og hektisk til sidst.

Frank Jensen kan ikke lade være med at gøre en udiplomatisk og rebelsk, afdanket politimand til hovedperson og have en ung smuk kvinde i en birolle. Total klicheagtigt. Der er desuden lidt for mange referencer tilbage til Frank Jensens første roman og lidt for mange slå- og stavefejl, ligesom New Yorks politi sættes til at efterforske et mord eller to i Washington. Og så bliver en amerikansk agent såret, for så straks efter at være på benene igen. Men hvis man kan distrahere fra den slags fodfejl, så er “Muldvarpen” faktisk en ganske gedigen dansk spændingsroman.

Frank Jensen: Muldvarpen. Forlaget Mellemgaard, 2017. 356 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.