// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hella Joof: Båven om Gud
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil

Hella Joof: Båven om Gud

Skrevet af den 7. november 2017 – 19:03Ingen kommentarer

Hella Joof har skrevet en bog til folket, et kættersk kærlighedsevangelium, en båv om Gud.

Når man starter på båven, er det akkurat lige så mærkeligt som det lyder, men lige så stille finder man som læser den røde tråd, der binder det hele sammen. Verden, livet, troen og kærligheden. Punktum.

Bogen er en omskrivning eller fortolkning af Biblen. Vores mest kendte historier, der er fortalt igen og igen. Men denne gang oplever vi det hele igennem Guds øjne. Gud med hentehår og dårlig ånde, der er blevet så forfærdelig misforstået igennem tiden. Gud der også kan føle sig forkert og ensom og som egentlig gerne bare vil have, at alle skal have det godt og leve i fred og fordragelighed.

Her er fortid og fremtid, her er glæde og sorg og ikke mindst er der skabt refleksion og eftertanke og det er simpelthen så fint, i en verden hvor vi bombarderes med indtryk og flygtige informationer.

Hella Joof er en fantastisk fortæller og da jeg læste bogen, var det hendes karakteristiske stemme, der læste den højt for mig – inde i mit hoved. Bogen er en spøjs oplevelse, forstået på den måde at det tager lidt tid at få greb om fortællingen. Gud virker lidt sølle og er det hele bare en satirisk genfortælling af de gamle tekster? Jeg havde det lidt stramt med slangen, der sagde Whatever og en Kain der var blevet vegetar. Men lige så stille åbner fortællingen sig og man opdager en Gud, der bare gør det hele så godt han kan og at det er os mennesker og vores trang til drama, der ind i mellem har skabt et forkvaklet og anstrengt forhold til vores påståede skaber.

For der er et virkelig fint budskab i bogen og samspillet med de helt fantastiske illustrationer, skabt af dygtige Anna Jacobina Jacobsen, gør det hele lidt mere finurligt.

Når du når den sidste side, er du ikke i tvivl om, at bogen er et kærlighedsbudskab, du finder ingen eviggyldige sandheder, hvis det er det du leder efter – men du sidder tilbage med et smil på læben og med et kram i bogformat.

Halleluja Hella – tak for din båv.

Hella Joof, Båven om Gud, ilustreret af Anna Jacobina Jacobsen, Lindhardt og Ringhof, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.