// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sabine Lemire: 365 lege til børn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Børneopdragelse

Sabine Lemire: 365 lege til børn

Skrevet af den 21. oktober 2017 – 12:57Ingen kommentarer

En inspirationsbog med 365 danske børnelege burde alle voksne få udleveret sammen med barnet, når det bliver lagt i deres arme. Eller i hvert fald burde alle forældre anskaffe sig denne bog, hvis de ligesom jeg ikke nødvendigvis husker alt det, der var sjovt at lege som børn. Eller måske ikke har den store fantasi, når det kommer til at engagere flere børn i én fælles leg.

I denne bog med lege til børn i alle aldre fandt jeg mange lege fra min barndom, som jeg havde glemt alt om. Sætninger som ”Ah, den var også go’!” og ”Gud ja, det kan jeg da godt huske” dukkede tit op i mit hoved under læsningen.

Bogen er ret simpelt bygget op, og det virker: èt opslag = én leg med angivelse af anbefalet alder, antal deltagere, remedier og instruktion. Derudover er der lavet ikoner til at illustrere, om legen tager udgangspunkt i fin- eller grovmotorik, sproglig forståelse osv. I princippet en god ide, men der er alt for mange ikoner, så når man har bladret lidt, er de glemt.

Der er både indendørs og udendørslege, som kan bruges i forskellige aldersgrupper, og her ville jeg have foretrukket, at bogen var inddelt i aldersgrupper. Ellers kan bogen måske virke uoverskuelig for forældre til børn på 1 år, som der ellers er de klassiske fine lege til. De er blev godt gemt imellem lege til børn på 8 år osv.

Hvorom alting er: jeg har en masse indhold til at underholde børn til fremtidige legeaftaler, fødselsdage og de dage, hvor idéerne ikke strømmer ud af ærmet. God opslagsbog, som jeg i hvert fald kommer til at bruge.

365 lege for børn, Sabine Lemire, Forlaget Alvilda, 392 sider, udgivet 5. oktober 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.