// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Teflon og Bullshit
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Journalistik, Politik & debat, Samfund

Teflon og Bullshit

Skrevet af den 29. august 2008 – 00:25Ingen kommentarer

TeflonTo forskere fra Syddansk Universitet, Christian Elmelund-Præstekær og David Nicolas Hopmann, har sat sig for at gøre det, som ingen journalister har tid og kræfter til efter en valgkamp. Nemlig at tænke lidt dybere over nogle af de myter eller paradigmer, som findes i danske valgkampe og politik generelt.

“Det hele er blevet til spin”, “Meningsmålinger er onde” og “Penge afgør valgene” er blot nogen af de teser som forfatterne forsøger at teste.

Halvdelen af deres test er helt fine og legitime, mens andre af dem er mere platte. Dog er alle de opsatte myter, interessante og værd at tænke over. Både som politiker, parti og i særdeleshed som journalist.

De to forfattere finder nogle nye interessante vinkler på gamle diskussioner, og point for det. Dog skinner deres egen holdning til myterne utroligt meget igennem, hvilket man må bære over med. Det gør desværre ikke deres argumentation specielt “objektiv”.

Bogen er en fin lille sag, og så er det jo altid sjovt at se ens bekendte, Kristian Serge og Annemette Marker, blive indkaldt som sandhedsvidner. Det er åbenbart gevinsten ved at tage dele af sit studie på Syddansk Universitet.

Christian Elmelund-Præstekær og David Nicolas Hopmann: Teflon og Bullshit – Ti myter om politik, journalistik og valgkampe. 2008, Syddansk Universitetsforlag. 125 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.