// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hans Davidsen-Nielsen: Løgnen om en sand ven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Spænding

Hans Davidsen-Nielsen: Løgnen om en sand ven

Skrevet af den 25. september 2017 – 07:42Ingen kommentarer

Tre år efter sin debut som forfatter til spændingsromaner er journalisten Hans Davidsen-Nielsen endelig tilbage med en bog, der ligesom den forrige tager sit afsæt i danmarks hemmelige tjenester og den danske dagbladsbranche. To områder Davidsen-Nielsen kender særdeles godt, da han har skrevet bøger og masser af artikler om førstnævnte og selv arbejder i sidstnævnte.

I ”Løgnen om en sand ven” følger vi journalisten Robert Lassen, der langsomt finder ud af at hans kedelige og bogstavlig talt dødsyge ven har kørt et dobbeltspil, hvor han i smug har været spion for Forsvarets Efterretningstjeneste. Med hjælp fra Forsvarets Efterretningstjenestes ærkefjender – Politiets Efterretningstjeneste – får Lassen langsomt sandhenden om sin ven frem i lyset.

Hans Davidsen-Nielsens hovedperson er tilpas ugidelig og sølle til at man ikke kan undgå at holde af ham. Men også hans modpart hos efterretningstjenesten formår forfatteren at stille i et sympatisk lys. Gode karakterer, som ikke er for klichefyldte. Journalisten drikker selvfølgelig lidt mere end godt er – men det gør de jo.

Ligesom Hans Davidsen-Nielsens debut ”Hypokonderens død” så emmer ”Løgnen om en sand ven” af forfatterens store viden om emnet og sans for detaljer og korrekte detaljer vel at mærke. For eksempel de rigtige betegnelser på mødelokaler hos FE og i Statsministeriet. For når Regeringens sikkerhedsudvlag mødes i bogen, så foregår det naturligvis i Islandsværelset i Statsministeriet – ligesom i virkeligheden. Den slags små detaljer, som undertegnede sætter pris på er på plads.

”Løgnen om en sand ven” er ikke så lang tid om at komme ”i gang” som ”Hypokonderens død” var det. Hatten af for det. Og vi får en dragende historie, som er svær at lægge fra sig. Dels fordi hovedpersonen bare er hyggelig ”at være sammen med”, og dels fordi det er svært at regne ud hvad der sker på næste side. Hvor er vi på vej hen?

Det er svært at sige noget negativt om ”Løgnen om en sand ven”. En fin dansk spionthriller, der bare bliver bedre af at foregå herhjemme og har potentiale til en filmatisering. Nu håber vi bare der ikke igen skal gå tre år før Hans Davidsen-Nielsen udgiver en ny spionroman.

Hans Davidsen-Nielsen: Løgnen om en sand ven. Politikens Forlag, 2017. 393 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.