// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Scarrow: The Eagle in the Sand
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historisk roman, På engelsk

Simon Scarrow: The Eagle in the Sand

Skrevet af den 3. juni 2007 – 21:54Ingen kommentarer

Er du til Forresters Hornblower-historier eller andre lignende romaner hvor hastigheden og spændingen er i centrum, for eksempel til en flyvetur, så er Simon Scarrow ”The Eagle in the Sand” en mellemlang flyvetur værd.

En af de få glæder ved længere flyverture er at jeg kan give los i boghandlen i Kastrup. Det betyder som regel at min håndbagage beriges med at par engelske paperbacks. Til en familietur til Malta faldt valget denne gang blandt andet på Simon Scarrows ”The Eagle in the Sand”.

Bogen er bind 7 af Eagle-serien, og jeg er således startet bagfra – hvilket jeg normalt aldrig kunne drømme om. Det betyder dog ikke alverden med denne slags føljetoner, hvor man roligt kan læne sig tilbage og bare følge den action som der er.

Fælles for Eagle-serien er hovedpersonerne Macro og Cato, der begge er centurioner i de romerske legioner. De sendes så hid og did i det vidtstrakte romerske emperium for at løse problemerne, der opstår i den romerske heksekedel.

I ”The Eagle in the Sand” er de to hovedpersoner sendt til mellemøsten i trekanten mellem vore dages Israel, Jordan og Syrien. Her er, som altid, problemer med de mange forskellige religioner, sekter og familier.

Resten af plottet skal ikke afsløres her, men det er rimeligt uden at være alt for fantasifuldt. Det som bærer historien og gør bogen til en rimelige rejsekammerat er da også hastigheden og beskrivelserne af besøgene i Petra, ørkenen i Syrien og Jordan, det døde hav etc. Har du ikke været der, så overvej det lige igen.

Er du i øvrigt til historiske thrillere i romertiden, så kunne du også overveje Lindsay Davis’s bøger om den evigt pengeløse romerske detektiv Marcus Didius Falco. De er alle oversat til dansk og gedigne detektivhistorier i Rom og omegn. Læs mere her.