// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sigurd Barrett: Detektiv dunkeldirk og julemysteriet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sigurd Barrett: Detektiv dunkeldirk og julemysteriet

Skrevet af den 30. november 2009 – 08:26Ingen kommentarer

Der er stjålet syv millioner julegaver fra julemandens lager! Og det er jo noget af en katastrofe, det kan selv de mindste børn forstå. Derfor hyrer julemandens fætter en detektiv til at finde ud af, hvem der har nolet gaverne. Detektiv Dunkeldirk påtager sig opgaven og snart suser han afsted på jagt efter tyven og gaverne. Undervejs besøger han Eskimogens, som bor alene i sin iglo, han bliver jagtet af Isbjørnebanden og han finder vej ind i Isdronningens Slot.

Anmelderbarnet på 5 år blev hurtigt optaget af bogen. Han var især optaget af, hvor julegaverne mon var henne og om de mon når at blive fundet inden jul. Han synes også om farten over isen på snescooteren og han var ganske begejstret for helikopterturen, hvor de små nissepiger får sig sneget ombord som blinde passagerer.

Sproget og de mange jokes synes dog ikke at være helt målrettet de yngre læsere. En af episoderne foregår på et discotek i Discobugten (suk), og natlige dansesteder må siges at ligge udenfor de fleste yngre læseres begrebsverden. Men måske er disse detaljer tiltænkt de voksne hjælpelæsere?

Bogen bærer desværre præg af, at den skal fylde 24 kapitler, hvilket gør at handlingen indimellem går i tomgang på trods af cliffhanger-stilen hvor helten efterlades i fare i slutningen af næsten hvert afsnit. Vurderet i børnehøjde indeholder bogen dog de rette ingredienser for at være en god julebog, nemlig julemanden, julegaver og sne. Og da Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet rummer 24 kapitler, er der læsestof til dagene i december, mens vi venter på, at det bliver jul.

Sigurd Barrett har udgivet over 20 bøger, skrevet tekst og musik til masser af børnemusik, og er især kendt for børneprogrammerne “Sigurds Bjørnetime” og “Sigurd og Symfoniorkesteret” på DR.

Sigurd Barrett, Detektiv dunkeldirk og julemysteriet, DR Multimedie, Oktober 2009, 144 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.