// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julia Lahme: Kolonihaveliv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil

Julia Lahme: Kolonihaveliv

Skrevet af den 7. august 2017 – 07:19Ingen kommentarer

Når man hører ordet kolonihave, kommer man til at tænke på sirligt klippede hække, farvestrålende blomsterbede, flagstang og kaffe på kanden. Men kolonihaver i dag spænder vidt – lige fra drømmen om selvforsyning med store nyttehaver til sommerbolig for folk fra små lejligheder på stenbroen.

Julia Lahme er selv faldet for kolonihavelivet og inviterer derfor os læsere med ind i 16 vidt forskellige kolonihaver og til en snak med ejerne. Julia har to aktive drenge og base i en lejlighed i byen. Men er nu også en glad ejer af en kolonihave, med græs under tæerne, mariehøns og regnorme. Kolonihavelivet har åbnet hendes øjne for det skønne ude-liv, der kan kombineres med bylivet.

I bogen møder vi for eksempel designerparret, der bor permanent i deres kolonihave hele sommeren og det ældre ægtepar der har fejret 50-års jubilæum i deres haveforening.

Vi præsenteres også for den nye generation af kolonihaveejere, hvor hvem det ikke er så vigtigt om hækken er klippet til Sankt Hans, men hvor det drejer sig mere om fællesskab, frie børn og et åndehul fra byens og hverdagens stress og jag.

Fælles for alle haveejerne er, at for dem findes lykken på deres lille frimærke af en have.

Bogen er en fin blanding af konkret info om kolonihavehistorien, interviews og en lang række meget smukke og inspirerende fotografier af Julie Vöge.

Julia Lahme, Kolonihaveliv, Gyldendal, 2017, 232 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.