// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tove Alsterdal: Vend dig ikke om
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Tove Alsterdal: Vend dig ikke om

Skrevet af den 14. juli 2017 – 07:29Ingen kommentarer

Eva har været gift med Svante, men valgte selv at blive skilt. Det har hun fortrudt, specielt efter at Svante er flyttet sammen med en ny kvinde i et rækkehus i et eksklusivt kvarter. Rækkehusene ligger faktisk i et område, en gammel park, der tidligere husede Europas største psykiatriske hospital, så det skaber fundament for rygter om det, der forgik på hospitalet i tidligere tider.

Men tilbage til Eva, som har fortrudt sin skilsmisse og ikke længere har den store kontakt med sin voksne søn Filip, som var meget knyttet til sin stedfar Svante. Det sidste hun har hørt til ham er, at han har bosat sig i Berlin.

Eva holder øje med Svante og hans nye kone ved at stå i skjul uden for deres hus. En sen aften kommer Svante ud og går til det nærliggende supermarked, hvor en romakvinde sidder og tigger. Eva går efter ham og de kommer op at skændes. Det sidste Eva hører er, at Svante siger ’No not her’. Da hun vågner op igen, opdager hun at Svante er stukket ned med en kniv og er død. Romakvinden, som er det eneste vidne, er pist forsvundet og Eva bliver mistænkt for at have slået sin eksmand ihjel. Hun er helt alene uden nogen, som tror på hende.

Eva vælger derfor at trodse politiets påbud om at blive i landet og tager til Berlin for først at finde sin søn og dernæst at overtale ham til at tage med hende på en rejse i Europa for at finde romakvinden. Den rejse giver os et indblik i romaernes leveforhold, Evas forhold til sin søn, og hvad det egentligt var ved Svante, der gjorde, at Eva måtte rejse, selv om hun elskede ham.

Samtidigt med Evas rejse, har naboerne til Svante travlt med at passe på hinanden, for flere har oplevet, at nogle lusker rundt i området og nogle drenge finder en hule med knogler, som viser sig at være menneskeknogler. Det uhyggelige er, at det er lige ved siden af det sted, hvor Svante blev dræbt. Niklas, som bor sammen med sin kone Sandra og sin søn Emil, starter en gruppe op, hvor de løber sammen om aftenen og ligeledes holder øje med kvarteret. Lige pludselig har det tidligere psykiatriske hospital lagt en mørk dyne af uhygge over det fine kvarter – så meget, så Niklas og Sandra overvejer at flytte.

Og hvad var det så der skete på det hospital? Det viser sig, at hospitalets fortid trækker tråde helt op til nutiden.

Spændingsromanen er udover at være meget spændende også et indblik i, hvordan romaer bliver behandlet – og lever. Det er også et indblik i, hvordan psykisk syge mennesker blev behandlet for ikke så længe siden. Samtidigt er plottet befriende nytænkende og meget overraskende, så Tove Alsterdal har igen skrevet en rigtig god og spændende krimi.

Tove Alsterdal: Vend dig ikke om, Forlaget Modtryk, oversat af Lilian Kingo, 398 sider, marts 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.