// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » S.K. Tremayne: Ildbarnet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

S.K. Tremayne: Ildbarnet

Skrevet af den 7. juni 2017 – 19:55Ingen kommentarer

Yes, tænkte jeg, da Ildbarnet lå i postkassen. For jeg var vild med Faldet, som var Tremaynes første bog, og jeg blev ikke skuffet over Ildbarnet. Jeg er vild med den. Tremayne er en fremragende spændingsforfatter, der formår at spille på de psykologiske elementer, der løfter plottet til hårrejsende spænding. Jeg er faldet for hans stille flirt med det overnaturlige islæt uden, at der er noget overnaturligt. For det handler ’bare’ om psykologi.

Rachel er en ung kvinde, der møder den noget ældre enkemand David, der mistede sin kone Nina for få år siden. Han kommer fra Cornwall fra en meget gammel familie, der har stået for minedrift i området. Han bor på det enorme og smukke familielandsted Carnhallow, hvor hans aner har boet i mange hundrede år. Landstedet er omgivet af de forladte miner, der ligger ned til havet med minegange, der strækker sig langt ind under havet.

Rachel og David bliver gift, og hun flytter med ham ind på Carnhallow, hvor han bor med sin 8-årige søn Jamie. Rachel er fra første øjeblik faldet for Jamie, og forsøger på alle måder at hjælpe ham, da han stadig er meget ulykkelig over at have mistet sin mor. Hun er faldet i en af mineskakterne, og hendes lig blev aldrig fundet. Derfor sætter det hurtigt gang i Rachels fantasi, da Jamie påstår, at hans mor ikke er død, men stadig er på det enorme landsted. Samtidigt begynder Rachel at se kvinder, der ligner Nina. Eller er det Nina? Hun begynder at tvivle på, om David har fortalt hele sandheden om Ninas død, og deres forhold lider voldsomt under det. Hendes svigermor Juliet, der også bor på landstedet, bærer ved til bålet, da hun understøtter, at der er noget mystisk ved Ninas død.

Men Rachel har også en fortid, som hun ikke har været ærlig omkring over for David – og det viser sig hurtigt, at det ikke kun er David, der har dystre og mørke hemmeligheder.

Midt i det hele står Jamie, og han har en dyster forudsigelse: for han siger til Rachel, at hun vil dø før det bliver jul. Vinteren lægger sig tungt over Carnhallow og den lille familie, og Rachel håber, at hun kommer gennem julen med livet i behold.

Beskrivelserne af Cornwalls rå natur danner den helt rigtige baggrund for historien, ligesom de barske historier om minearbejdernes arbejdsvilkår i gamle dage gør det. Jeg er allerede klar til Tremaynes næste bog.

S.K. Tremayne, Ildbarnet, Gads Forlag, oversat af Nanna Lund, 361 sider, juni 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.