// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Waddell: Gnomer, trolde og uhyrer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Martin Waddell: Gnomer, trolde og uhyrer

Skrevet af den 9. november 2009 – 21:15Ingen kommentarer

I denne mørke tid skal der tilsættes et drys gys af og til. Et godt bud på gyselige oplæsning er ”Gnomer, trolde og uhyrer” af Martin Waddell og Tony Ross, der er udkommet på Gyldendal.

Bogen indeholder 14 historier, som er samlet af Martin Waddell. Han fik fortalt historierne som barn og er nu selv i rollen som fortæller. Historierne indeholder genfærd, havgnomer, feer, ånder, trolde og andre overnaturlige væsner, som børn elsker at høre om. Der er historier med humor, gys og gru. Fortællere præger historier med deres egne ord og sprog og det har Martin Waddell også gjort i sin udvælgelse og genfortælling af de gamle irske historier.

Historierne er gode til oplæsning for de yngste skolebørn. De har et strejf af uhygge, uden at fremkalde forfærdelige mareridt.

Så tænd stearinlysene og lad mørket sænke sig og tag med Pjalt på kirkegården hvor han møder kolde Johnny, der forærer Pjalt sit ene skinneben, så han kan koge sig en god varm suppe. Genfærdet Kolde Johnny vil også varme sig med suppe, men han er ikke andet end knogler – så hvor gør han af al den suppe? Tja, der er nok at undre sig over i den mørke verden med gys og gru.

Tony Ross har lavet gode illustrationer, der passer godt til fortællestilen.

Martin Waddell og Tony Ross, Gnomer, trolde og uhyrer, Gyldendal, 2009, 128 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.