// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Midtitalien for livsnydere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Rejsebog

Anders Grøndahl: Midtitalien for livsnydere

Skrevet af den 29. april 2017 – 07:38Ingen kommentarer

”Ned i tempo, spild tiden, bare vær til…”

Anders Grøndahls nyeste bog: ”Midtitalien for livsnydere” er netop udkommet. Som titlen forudsiger handler denne bog om Midtitalien – den skønne strækning mellem Lucca og Rom. Han tager os med igennem regionerne Toscana, Umbrien og Lazio og afslører små hyggelige spisesteder og gastronomiske hemmeligheder.

Denne bog læner sig fuldstændig op af de andre livsnyder-rejsebøger som Grøndahl har skrevet og det er dejligt trygt at læne sig tilbage, og i fantasien tage Grøndahl under armen, og spadsere ud på italienske eventyr, især fordi man ved, at der venter en god frokost forude.

Anders Grøndahls tilgang til Italien er meget inspirerende. Han kalder sig selv italiener i hjertet og hans livsform og måden at møde mennesker på, er mere italiensk end dansk. Hver en side i bogen emmer af den kærlighed han har til landet og ikke mindst til maden og vinen.

I vores familie har vi flere gange rejst efter Grøndahls anvisninger og det skuffer aldrig. Hans tilgang til at møde nyt, bruge sine sanser og intuition, kan man lære meget af som rejsende. Som læser er man ikke i tvivl om, at hans anbefalinger holder stik og man bliver suget ind i bogen og kan næsten høre proppen, der trækkes af vinen og dufte den citron, der presses over en nystegt fisk. Han er formidabel i sine beskrivelser og hans begejstring er smittende og på en møde rørende.

Anders Grøndahl har skrevet en lang række bøger om Italien og arrangerer også rejser og holder foredrag.

Anders Grøndahl, Midtitalien for livsnydere, Gyldendal, 152 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.