// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christopher Bollen: Orient
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Christopher Bollen: Orient

Skrevet af den 4. april 2017 – 17:07Ingen kommentarer

Sikke en rejse Christopher Bollen tilbyder med sin litterære krimigåde, som foregår i den lille landsby Orient. Sproget er elegant og malende, spændingen helt i top. 670 sider kan lyde af meget, men det er helt passende til opklaringen af de mord, der rammer beboerne i Orient, der ligger så smukt ud til vandet sådan ca. 160 km. fra New York.

Landsbyen er præget af, at kunstnere fra New York begynder at opkøbe nogle af de store villaer ved vandet, og det er de faste beboere ikke glade for. De synes ikke, at de nye passer ind, og de ønsker at beskytte landsbyen.

Vi følger egentligt mest Mills en ung forældreløs fyr, der er vokset op i plejefamilier og vælger at tage fra Californien til New York for at skabe et nyt liv. Han hulter sig mere eller mindre igennem dagene, men møder en dag den noget ældre Paul helt tilfældigt i den trappeopgang, som han lige pt. er faldet omkuld i. Paul påtager sig en form for faderrolle og tager sig af Mills. Han tilbyder Mills, at han kan tage med ham til Orient, hvor han har et hus, som han har arvet fra sine forældre for nogen tid siden. Det trænger til en kærlig hånd, så hvis Mills vil påtage sig rollen med at rydde op og ordne forskellige ting, så vil Paul give husly, mad og en skilling.

Den dag de ankommer til Orient er det meste af landsbyen samlet til havefest hos Pauls naboer, Pam og Bryan Muldoon. Det bliver den sidste dag, hvor alle er i live, og tingene fungerer normalt. Eller, det er vist mange år siden, at tingene var normale. Men på overfladen virker det hele ok, selv om det ulmer.

Den første der dør er opsynsmanden Jeff, som findes druknet i havet. Den gamle dame, Magdalena, mistænker, at han er blevet myrdet, og det fortæller hun Beth. Beth er tidligere fastboende, og er efter nogle år i New York flyttet tilbage til Orient med sin kunstnermand, Gavril, ind i morens hus. Da Magdalena dør kort tid efter, bliver Beth overbevist om, at der er tale om mord, og begynder på egen hånd at efterforske sagen sammen med Mills. Mills er landsbyens foretrukne syndebuk, men Beth tror på hans uskyld – for han er da uskyldig eller hvordan?

Det viser sig hurtigt, at utroskab, nye mord og løgne er mere reglen end undtagelsen, og i en stemning af anklager på kryds og tværs forsøger Beth og Mills at rede trådene ud.

Det er et fantastisk plot med mange overraskelser, og en stram struktur, så historien aldrig løber af sporet trods de mange personer. Orient er virkelig anbefalelsesværdig.

Christopher Bollen, Orient, Gads Forlag, 670 sider, oversat af Lærke Pade, april 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.