// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas C. Krohn: Dragon
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Thomas C. Krohn: Dragon

Skrevet af den 14. februar 2017 – 07:34Ingen kommentarer

I en lille landsby i Den Demokratiske Republik Congo er jorden klar til at blive kørt igennem med en plov, og så skal den sås til med majs og korn. Det sørger Joseph for, far til pigen Bebe, drengen Laurent og gift med Jeanne. Men han bliver forstyrret i arbejdet af en tyk mand fra udlandet, der kommer kørende i bil og ønsker at blive guidet på en jagttur.

Det kan Joseph sagtens klare, så han tager manden med ud på jagt, og de får også nedlagt et bytte. Om aftenen fester landsbyen med den tykke mand og de spiser det nedlagte bytte. Han har tørret frugt med, som han deler ud, og alle nyder det søde lækkeri. Næste morgen tager manden afsted igen, og alt ånder fred i landsbyen. Ja altså lige bortset fra, at hele landsbyen er blevet smittet er af en frygtelig virus. Efter kort tid, kommer en bil igen kørende nu med mænd i heldragter og masker, som påstår, at de kan kurere beboerne med deres medicin. Det går desværre ikke helt som lovet.

Sådan skydes Dragon i gang, som bl.a. handler om kapløbet mellem medicinalfirmaer, og deres kamp for at komme først med medicin og vacciner og få det eftertragtede marked fyldt med muligheder for indtjening.

Vi følger den lovende forsker Anders, der får job i medicinalfirmaet VirusGene. De arbejder på en vaccine, Dragon, der skal kunne modvirke ebola og helbrede. Anders får stillingen som leder af projektet, da forskeren Andy, der ellers har ledet projektet, så småt er begyndt at falde lidt af på den – eller er han nu det? For ikke alt i firmaet er som det skal være – og midt i det hele forsvinder Andy. Ingen ved hvor han er og han svarer ikke sin telefon.

Anders har hænderne fulde med sit nye job og som far til to børn. Han aner hurtigt, at noget ikke hænger rigtigt sammen, og får travlt med finde ud af sin egen rolle i forskningen – også den etiske, og hvad det er, der foregår i VirusGene.

Forfatteren Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog, og hans baggrund kommer tydeligt til udtryk, for det virker autentisk, når han beskriver forskning, laboratorier, forsøgsdyr og hele den verden. Emnet er også spændende: hvor langt vil man gå for at komme først i kapløbet om den første vaccine? Han formår fint at behandle emnet og samtidigt gøre det spændende. Den eneste ting, der generede mig lidt, var virksomheden VirusGenes håndtering af den forsvundne Andy. Måske fordi hele bogen er skrevet meget realistisk.

Dragon er god underholdning og samtidigt skræmmende tæt på noget, der måske kunne foregå i den virkelige verden.

Thomas C. Krohn, Dragon, Forlaget Mellemgaard, 233 sider, december 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.