// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina von Staffeldt: Frosne beviser
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Nina von Staffeldt: Frosne beviser

Skrevet af den 24. januar 2017 – 07:35Ingen kommentarer

I krimien Frosne beviser bevæger vi os i det grønlandske miljø, nærmere bestemt byen Nuuk, hvor hovedpersonen Sika Haslund lige er flyttet til. Hun har boet i Danmark i flere år, men efter hendes mands tragiske død vender hun tilbage til Nuuk sammen med sin lille søn, for at starte på en frisk. Hun har stadig familie her, da hendes mormor og morfar stadig bor i byen. Hun arbejder som kommunikationskonsulent i Go Greenland, og forsøger at skave en tryg base for sig selv og sin søn i de nye men alligevel velkendte omgivelser.

Sikas arbejde i Go Greenland bliver dog hurtigt præget af, at en mærkelig virus florerer i den vestsgrønlandske by Sisimiut. Hospitalet får hænderne fulde af syge mennesker, og ingen har før set udbrud af den mærkelige virus. Det tegner ikke godt for den kommende feriesæson, hvor Grønland forventer masser af turister. Sika arbejder med kommunikationsdelen og bliver i den sammenhæng sendt til Sisimut.

Samtidigt er der en række dødsfald blandt ældre mennesker, som på en eller anden måde måske kender hinanden tilbage til deres ungdom. Det får Sika til at mistænke, at ikke alt er som det skal være. Hun begynder derfor på egen hånd at efterforske dødsfaldene, og det bringer hende tilbage til tiden, hvor amerikanerne havde en base i Vestgrønland. Hvad der egentligt foregik på den base, bliver et omdrejningspunkt i gåden om virus og dødsfald. Måske er det fortiden der kan give svarene på problemerne i nutiden?

Frosne beviser er en stille og velskrevet krimi, hvor Grønland og grønlandsk kultur og natur giver et flot baggrundstæppe for plottet. Forfatteren Nina vin Staffeldt har selv boet og arbejdet i Grønland i flere år, og hendes dybe kendskab til Grønland skinner igennem i historien og giver den et helt særegent udtryk, som virker meget positivt. Det er hendes debutroman, men hun har planer om flere bøger med Sika i hovedrollen.

Nina von Staffeldt, Frosne beviser, forlaget Milik publishing, 282 sider, maj 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.