// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Melander, Henrik Brun, Stephanie Garuana, Rune Stefansson, Dorthe Annette Hansen, Pernille Boelskov, Thomas Aagaard Skovmand: Mord i dit hjem
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jacob Melander, Henrik Brun, Stephanie Garuana, Rune Stefansson, Dorthe Annette Hansen, Pernille Boelskov, Thomas Aagaard Skovmand: Mord i dit hjem

Skrevet af den 14. januar 2017 – 07:30Ingen kommentarer

I bogen Mord i dit hjem har en række krimiforfattere fået til at opgave hver at skrive en krimi, som foregår i deres eget hjem, og det er der kommet god underholdning ud af. Efter hver krimi er der et lille interview med den enkelte forfatter, hvor man bl.a. får at vide, hvordan det var at skrive en historie, hvor plottet er kommet inden for intimsfæren og hjem til forfatteren selv.

Der er tale om små krimier, nærmest noveller, og de er meget forskellige, men falder groft sagt i to kategorier. Den ene slags er den mystiske slags, hvor man som læser ikke er helt klar over, hvad der er ’virkeligheden’, og hvor det lidt overnaturlige spiller ind. Den anden slags holder sig til, hvad der kunne være sket rigtigt uden noget overnaturligt. Så derfor er der noget for enhver smag.

Jeg er personligt mest til de krimier, der ikke spiller på det lidt overnaturlige, men de andre var også underholdende. Et par af krimierne udmærker sig ved virkeligt gode beskrivelser af hovedpersonernes indre liv og deres opklaring af mordene. Stederne for mordene spreder sig vidt fra et hus på Bornholm, over en lejlighed på Frederiksberg til et psykiatrihospital i Nykøbing Sjælland. Der er forbrydelser grundet svigt i fortiden, psykisk sygdom og affektmord. Der er hemmeligheder, der bliver afdækket og løgne der bliver afsløret. Så bogen rummer det hele.

Bogen er et sjovt eksperiment, og de små interviews med hver forfatter giver et ekstra krydderi, når man bliver indviet i de overvejelser, som den enkelte har gjort sig om plot og sted.

Mord i dit hjem, af Jacob Melander, Henrik Brun, Stephanie Garuana, Rune Stefansson, Dorthe Annette Hansen, Pernille Boelskov, Thomas Aagaard Skovmand, Byens Forlag, 214 sider, oktober 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.