// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dennis Lehane: Verden af i går
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Dennis Lehane: Verden af i går

Skrevet af den 2. januar 2017 – 07:48Ingen kommentarer

Dennis Lehane er blandt de største amerikanske krimiforfattere med titler som ”Mystic River” og ”Shutter Island” på cv’et. Han har desuden skrevet afsnit til tv-serierne ”The Wire” og ”Boardwalk Empire”, så vi er i superligaen. Og forventningerne bør være høje til alt fra hans hånd. Heldigvis indfries de til fulde med ”Verden af i går”. Det er tredje selvstændige roman i krimi- og gangsterserien om Joe Coughlin, som kæmper for at klare sig i de kriminelle miljøer i forbudstidens Amerika.

På trods af, at Joe nu agerer som rådgiver for en gangsterklan og har sit på det tørre, har han det ikke nemt. Hans kone blev dræbt ved slutningen af 2. bind, og nu skal han forsøge at skabe en tilværelse for sig selv og sin søn. Han håber på at kunne skabe et liv med mindre vold og brutale myrderier, end han selv har oplevet. Men – spiritusforbuddet er lige ophævet, gangsterne kæmper om nye indtægter og territorier, politikere og andre magthavere skal smøres konstant, og der udvises ingen nåde eller barmhjertighed.

Magtkampene fører frem mod bogens og seriens barske slutning. Den er en logisk udgang, men svær at forudse. Undervejs er der tid og rum til følsomme skildringer af forholdet mellem far og søn, og samtidig får man indblik i en barsk verden, hvor få er til at stole på. Miljøskildringerne fra det sydlige Florida og Cuba står knivskarpt, og der løfter sig en duft af dyre cigarer, rom og krudtslam fra siderne. Det er ganske enkelt høj, høj kvalitet og en nydelse for alle med hang til en god krimi.

Dennis Lehane: Verden af i går, Klim, 315 sider, Oversættelse: Søren K. Barsøe

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.