// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gabriella Ullberg Westin: ENSOMmerfugl
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Gabriella Ullberg Westin: ENSOMmerfugl

Skrevet af den 6. december 2016 – 07:44Ingen kommentarer

På selveste juleaften bliver den unge mor Henna Pedersen skudt i sit hjem. Hun var alene hjemme med sine to små børn, fordi hendes mand Måns Sandin, som er Sveriges bedste fodboldspiller, var ude i forskellige ærinder.

Det er politimanden Johan Rokka, der sammen med sin makker Pelle Almén, skal efterforske sagen. Det er derfor dem, der først kommer ud til hjemmet og taler med Måns, som er meget rystet, fordi han netop har fundet sin kone død. Hans forklaring er lidt vag, bl.a. fortæller han, at han blev forsinket, fordi hans gamle ven Manuel Battista, som han har spillet fodbold sammen med tidligere, ringede fra Italien, og havde brug for hjælp.

Fra nærmest den første side, får man en fornemmelse af, at der foregår noget meget underligt i familien. For hvorfor er Måns ikke hjemme på selve juleaftensdag sammen med sine kone og små børn? Han havde lovet at spille julemand over for børnene, og både børnene og Hanna venter på ham. Men den julemand der kommer på besøg har en forkert stemme, og har i den grad ondt i sinde.

Hanna og hendes mand er ellers lige flyttet tilbage til Sverige fra Italien, hvor han spillede fodbold. Hjemmet i Sverige skulle være en ny start i deres liv, men der er måske noget som Hanna ikke fortæller, så hvor godt kender Måns hende egentligt? Der er også et træhjerte i en lædersnor, som har en helt speciel betydning, og som er en del af den røde tråd.

Fortiden har stor betydning og forfatteren Gabriella Ulberg Westin formår at lægge små spor ud, man som læser grådigt griber for at samle enderne i plottet. Specielt virker det godt med bidder af tilbageblik i brevform, som først til sidst røber, hvad det hele handler om.

ENSOMmerfugl er Gabriella Ulberg Westins første krimi, og den er hun lykkedes godt med.

Gabriella Ullberg Westin: Ensommerfugl, Forlaget HarperCollins Nordic, 384 sider, marts 2016, oversat af Dorte Klyvø

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.