// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Ostenfeld: Dyrs våben
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Lars Ostenfeld: Dyrs våben

Skrevet af den 20. oktober 2009 – 16:05Ingen kommentarer

Lars Ostenfeld er en af heltene herhjemme hos mig. Lars Ostenfeld er nemlig vild med dyr og har været med til at lave nogle af de allerbedste bøger, programmer og film om dyr, der henvender sig både til børn og voksne. En anden der er vild med dyr er Magnus på snart 5 år, som er medanmelder på Lars Ostenfelds nye bog: Dyrs våben.

Det er en smadder sej bog, der med overskrifter som ”Sumpens dræbermaskine”, ”Dødens vogter” og ”Panserklædt kampvogn” fanger lige med det samme. Dyrenes våben kan fx være deres tænder, næb, brod og gevir. Vidste du for eksempel, at alligatoren skifter tænder op til 40 gange i dens liv, men at tænderne ikke kan bruges til at tygge, skære eller bide bytte over med? Alligevel er tænderne alligatorens farligste våben ligesom hos hajen, løven, flodhesten og spinderdelfinen. Spinderdelfinen har 272 tænder og er dermed det pattedyr, der har den største mundfuld tænder.

Bogen er fyldt med information, korte faktabokse, lidt længere læsetekster og fantastiske fotos. Især nærbillederne af dyrenes våben er rigtig gode. Tjek hvidhajens tænder ud på nær hold!

Lars Ostenfelds nysgerrighed og fascination af dyrene kommer til udtryk i bogen og den kan varmt anbefales til dyreglade unger.

Herhjemme er det allerede en klassiker, der har været med til fremvisning i børnehaven, så den har æselører og sand mellem siderne, som kendetegner en børnebog, der bliver brugt og fundet frem igen og igen.

Lars Ostenfeld har fotograferet dyr i 15 år og har bl.a arbejdet sammen med Sebastian Klein. Han har stået bag kameraet til mange tv-programmer og udsendelser om dyr.

Lars Ostenfeld, Dyrs våben, Politikens Forlag, 2009, 80 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.