// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Lautrop: Lindø Værftet L208
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Industrihistorie

Simon Lautrop: Lindø Værftet L208

Skrevet af den 31. juli 2008 – 20:26Ingen kommentarer

Som journalist har jeg aldrig været vild med udtrykket “et billede siger mere end 1000 ord”, men Simon Lautrops fotobog om tilblivelsen af verdens største containerskib på Lindø Værftet er et godt eksempel på en historie, der kun kan fortælles rigtigt i billeder.

“Lindø Værftet L208” er en glimrende “coffee table book” for os, der er pjattet med stål, store maskiner og ikke mindst flotte billeder. En hyldest til industrisamfundet, svejserne og evnen til at kunne bygge noget så stort.

I en tid, hvor Lindø Værftet kæmper for overlevelse og måske ikke eksisterer om føje år, lander bogen her på et tørt sted og giver en kontormus som undertegnede et indblik i værftets forunderlige verden.

Alt i alt er bogen fortryllende at bladre igennem – eneste minimale indvending skulle lige være at jeg savner bare et enkelt billede af en tegnestue, et ingeniørkontor eller lignende, da jeg ikke tror på at man bare går i gang med en håndfuld stålplader uden først at have beregnet, tegnet og gjort ved.

Simon Lautrop: Lindø Værftet L208, Picto, 2008, 159 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.