// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bo Nørgaard: Dagbog fra Superligaen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Bo Nørgaard: Dagbog fra Superligaen

Skrevet af den 24. september 2016 – 07:19Ingen kommentarer

”Som fodboldspiller træner man hele sin ungdom for at få en kontrakt, Når man så får den kontrakt, træner man hele tiden for at komme i truppen. Og når man så er i truppen, træner man hele tiden for at blive udtaget til førsteholdet.”

Sådan siger den tidligere Superligaspiller, Jesper Lange på side 20 i Bo Nørgaards ”Dagbog fra Superligaen”. Og det er citatet, han forsøger at bygge hele bogen op omkring. Intensionen er nemlig at give læserne et indblik i livet hos en helt almindelig fodboldspiller, der lever livet som fuldtidsprofessionel i den danske Superliga – uden på nogen måde at være velhavende. For det er dem, der er flest af. Men virker det?

Tja, jeg tror egentlig, målet bliver nået. Gennem beskrivelser og citater får vi et indblik i et liv, der hverken er eksotisk, storslået eller bliver levet i sus og dus. Vi møder Jesper Langes hustru, Kristina, deres børn. Luca og Milo og hunden Anton. De er alle søde. Det er gode mennesker. Og det er svært ikke at holde af dem.

Men som fortælling virker det bare lidt, skal vi sige, for lidt. Det er ikke en irrelevant fortælling. Den er ikke usand. Og det er såmænd heller ikke ubrugelig viden. Det er blot dræbende kedeligt. Og måske halter det hele bare lidt, fordi hjemmebasen ikke er på en skråning lidt uden for Barcelona – men derimod i et parcelhus i Viby.

Der, hvor vi får lidt for pengene, om man så må sige, er når vi hører om, hvordan der blev buh’et fra tribunerne, da AGF tabte de sidste 11 kampe i sæsonen 2013-14 og rykkede ned. Eller der, hvor kolleger og venner pludselig bliver til stenhårde konkurrenter om pladserne på banen. Og kan du finde nok fascination i det, så er der masser at glæde sig over.

Bogen er såmænd redigeret ganske fint, men er ganske uengageret skrevet, og der er ikke nær så mange følelser, som den kunne indbyde til. Bo Nørgaard bruger lidt fremmedgørende sprog, når han skriver ’man’ i stedet for ’du’ eller ’jeg’. Og vi kommer aldrig rigtig tæt på Jesper Lange. Det ville have været rart i en bog af denne type.

Jesper Lange fik aldrig gentegnet sin kontrakt i AGF og spiller nu i Helsingborg i Sverige.

Dagbog fra Superligaen, Bo Nørgaard, Byens Forlag, 94 sider, 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.