// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Sorgenfri: Rivaler – Kampen om Premier League
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport, Sportslitteratur

Søren Sorgenfri: Rivaler – Kampen om Premier League

Skrevet af den 18. september 2016 – 07:19Ingen kommentarer

”Rivaler – Kampen om Premier League” er en ganske udmærket bog. Du får et godt overblik over de største trænere i Premier League, der i sæsonen 2016/17 forsøger at guide hver deres hold frem mod succes. Og du får masser af indsigt i særligt trænerne hos Manchester United og Manchester City.

Krydret med herlige citater, underholdende konfrontationer og god historisk baggrund er bogen en god kilde til oplysninger om nogle af de mange trænere, kameraerne under afviklingen af Premier League-kampene i stigende grad har fokus på.

Men bogen lider også under lidt manglende fokus. Jeg ved godt, den skulle skrives hurtigt, fordi selvom det eksempelvis ikke var nogen stor hemmelighed, at Josep Guardiola skulle være ny træner i Manchester City, så var Manchester United lidt længere om endelig at pege på José Mourinho som deres nye Manager. Tankerne har Sorgenfri dog nok gjort sig et stykke tid inden, det endelig faldt på plads. Og der er heller ingen tvivl om, at netop opgøret mellem Pep og Mou leverer den bedste fortælling.

I skrivende stund har de to trænere netop været oppe mod hinanden for første gang som managers i Premier League, og Pep og hans City trak det længste strå i en kamp, der kunne være gået begge veje. Begge managers har allerede sat deres tydelige præg på sæsonen 2016/17, og de vil føre deres hold helt op i toppen af ligaen. Det er jeg ikke i tvivl om. Men mens, hvor der findes masser af historie og citater for den rigtige rivalisering – nemlig mellem Arsenals træner Arsene Wenger og United nye træner, José Mourinho, så er det faktisk mest i pressen, at den store rivalisering mellem Pep og Mou er opstået. Og det forhold bliver pumpet vildt op i bogen.

Jeg vil opfordre Søren Sorgenfri til at skrive en udvidet udgave af denne bog. Her bør han kigge på alle trænerne af Premier League-holdene og gå dem igennem enkeltvis. I ”Rivaler” får vi lidt smag af Klopp fra Liverpool, Wenger fra Arsenal, Bilic fra West Ham, Conte fra Chelsea, Ranieri fra Leicester, Koeman fra Everton og så et tykt fokus på Mourinho krydret med det, han nu kan tilbyde om Guardiola.

Igen, det er underholdende. Og det er velskrevet. Og det fanger mig. Det er bare ufokuseret og med en ikke-klar vinkel. Skriv mere, Søren. Jeg er klar. Men stol på journalistikken, og tillad at sætte leveringshastigheden som nummer to. Så er den lige i plet.

Rivaler – Kampen om Premier League, Søren Sorgenfri, Byens forlag, 157 sider, 17. August 2016