// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Jensen: Ondt liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Henrik Jensen: Ondt liv

Skrevet af den 19. september 2016 – 07:14Ingen kommentarer

Jørgen Langholm var engang for 40 år siden stormende forelsket i Henriette, en pige som gik på hans skole, men i en anden klasse end hans. Men alting bliver afbrudt allerede inden det kommer rigtigt i gang, fordi Henriette bliver dræbt. Han havde også en god ven, Wilhelm, som vokser op under kummerlige forhold. Han er en omsorgssvigtet dreng, men holder det skjult for Jørgen, som er hans eneste rigtige ven.

Omkring 40 år efter følger vi Jørgen, som nu arbejder inden for politiet. Han har et forlist ægteskab bag sig og er nu kommet sig oven på en skilsmisse efter det syv år lange ægteskab med Rebecca. Rebecca har en datter Mille, som Jørgen har et rigtigt godt forhold til.

Vi møder Jørgen i nutiden, hvor han modtager en æske med et makabert indhold, som i den grad bringer fortiden frem igen. Samtidigt er hans steddatter Mille og hendes veninde og rejsekammerat Karoline, forsvundet på en ferie i Spanien. Langsomt går det op for Jørgen, at episoder i fortiden nu indhenter ham og kan have noget med Mille og Karolines forsvinden at gøre.

Sporene går til Spanien, nærmere bestemt en lille by Torrox, hvor Jørgen indlogerer sig på en af de lokale hoteller, for at efterforske sagen – og finde Mille. Han får hjælp af Carmen, som driver hotellet sammen med sin mor.

Historien springer mellem Jørgens efterforskning, som er et kapløb med tiden, Milles kamp mod en vanvittig morder, og morderen selv. Det er meget spændende og åndeløst at følge Milles kamp samtidigt med, at Jørgen og Carmen nærmer sig svarene – for når de det i tide?

En del af historien foregår i Spanien, og de gode og smukke beskrivelser af landets varme, dufte og stemninger, lægger et fint tæppe under krimien.

Ondt Liv er forfatteren Henrik Jensens debutroman, og han har begået en god, gedigen krimi, hvor plottet hænger sammen, og årsagerne til en morders onde handlinger bliver forklaret.

Henrik Jensen, Ondt liv, Forlaget Mellemgaard, 311 sider, maj 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.