// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert C. Byrd: Child of the Appalachian Coalfields
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Robert C. Byrd: Child of the Appalachian Coalfields

Skrevet af den 1. juni 2007 – 15:36Ingen kommentarer

Demokraten Robert Carlyle Byrd er en institution i amerikansk politik. Den 89-årige senator blev valgt til valgt til delstatsparlamentet i West Virginia tilbage i 1946 og har siden 1952 repræsenteret sin stat i Washington D.C.

Child of the Appalachian Coalfields er historien om en mand der med vilje, stædighed og ikke mindst hårdt arbejde, der mod alle odds har skabt sig selv en plads i den amerikanske historie. Robert C. Byrd er vokset op i dyb fattigdom i små minebyer hvor minearbejderne levede under usle og nærmest umenneskelige forhold, hvor krav om retten til at organisere sig i en fagforenig blev modsvaret med soldater og bombefly og hvor mineselskaberne ejede alt. En tilværelse som få slap fra med livet i behold.

Byrd slap for minerne og blev i stedet købmand og det var fra disken at han, efter et lille mellemspil i Ku Klux Klan, startede sin politiske karriere. Væbnet med sin violin tog han rundt og holdt politiske taler og spillede op til dans og med store stemmetal gang på gang er blevet valgt og genvalgt.

Det store problem med Robert Byrds politiske karriere er at den først og fremmest har udspillet sig i det amerikanske senats finansudvalg – og at “King Pork” – Kongen af Valgflæsk – uden at blive flov fortæller om hvordan han stolt har rippet og flået den amerikanske statskasse for penge til projekter hjemme i West Virginia og det er i bund og grund temmelig uinteressant.

Bogens opbygning er til tider ubehagelig, den dybt konservative og meget religiøse Robert Byrd skifter uelegant mellem at fortælle hvorfor han nu har stemt imod borgerrettigheder og andre progressive ting, til at stolt at fortælle hvordan han fik skaffet 75.000 $ til en skole eller 160.000 $ til et center der skal forske i minesikkerhed. Det virker ind imellem som om form for køb af aflad og jeg sad tilbage med følelsen af at jeg ikke bryder mig om manden.

Bogen er absolut kun for politiske junkier og der er alt for mange uddrag af artikler og ledere fra små lokale aviser i West Virginia til at den nogensinde bliver en litterær oplevelse.

Robert Carlyle Byrd: Child of the Appalachian Coalfields, 2005, West Virginia University Press

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.