// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » S. K. Tremayne: Faldet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

S. K. Tremayne: Faldet

Skrevet af den 30. august 2016 – 07:34Ingen kommentarer

En familie: en far, en mor, og deres enæggede 6 årige tvillingedøtre, som er fuldstændigt ens i det ydre. Kun dele af deres personlighed gør, at deres forældre kan kende forskel på dem. Det er Angus, Sarah og pigerne Kirstie og Lydia. Kirstie er Angus’ yndlingsdatter og Lydia er Sarahs.

En dag sker det forfærdelige, at den ene af pigerne, Lydia, falder ud over en altan på 2. sal hjemme hos sine bedsteforældre, mens hendes mor er optaget nedenunder. Lydia falder så uheldigt, at hun dør.

Vi kommer ind i historien 14 måneder senere, hvor Sarah og Angus forsøger at redde deres ægteskab og deres nu 7 årige overlevende datter, for hele familien er ved at blive helt splittet ad. Deres plan er at sælge deres hus i London og overtage en lille ø, Torran, i Skotland, som Angus har arvet fra sin bedstemor. Det eneste der er på øen er et hus og et fyrtårn. Man skal sejle til øen, eller ved ebbe gå over vaderne til øen. Deres drøm og håb er, at de ved at flytte fra alt og bosætte sig et øde men fantastisk smukt sted, kan finde frem til hinanden igen. For ikke alt i familien kan forklares med sorg. Kirstie begynder at opføre sig på en foruroligende måde – og det samme gør familiens hund, og både Sarah og Angus undrer sig. Samtidigt begynder Sarah at stille spørgsmålstegn ved, hvad der rent faktisk skete den dag, da Lydia faldt. Angus har også sine hemmeligheder, som han ikke kan eller vil tale med Sarah om.

I starten virker det som øen og det smukke landskab gør dem godt, men snart bliver alt i familien meget værre. Sarah bliver i tvivl om, hvordan de kan være sikre på, at det var Lydia, der døde. Hun begynder at researche på enæggede tvillinger og identitetskriser.

Vinteren nærmer sig og de bor uden net og med en gammel fastnettelefon som eneste forbindelsesled til fastlandet. Kirstie opfører sig mere og mere som sin afdøde søster og kærligheden mellem Angus og Sarah er hårdt prøvet.

Faldet er en helt vildt spændende psykologisk ægteskabsthriller, og S.K. Tremayne formår at bevæge sig elegant mellem de mange lag i historien, og afdække den grusomme og overraskende sandhed. Beskrivelserne af det skotske landskab giver samtidigt en god baggrund for historien. Det er et godt plot. Det er et rigtigt godt plot.

S.K. Tremayne, Faldet, Gads Forlag, 363 sider, dansk udgave august 2016, oversat af Nanna Lund

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.