// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child

Skrevet af den 6. august 2016 – 16:44Ingen kommentarer

På Harry Potters 36 års fødselsdag, den 31. juli, udkom manuskriptet til teaterforestillingen Harry Potter and the Cursed Child. Den anmelderroste forestilling havde premiere på the Palace Theatre i London den 30. juni i år og opføres til og med december 2017. Men for os, der ikke kan nøjes med at få historien én gang, eller som ikke har mulighed for at tage turen til London, er manuskriptet en vidunderlig mulighed for – endelig – at få mere Harry Potter. Den danske oversættelse udkommer den 14. oktober.

Dramaet begynder 19 år efter Voldemorts død, som en forsættelse af epilogen fra den sidste Harry Potter-bog. Harrys søn, opkaldt efter to af Harrys vigtigste allierede, Dumbledore og Snape, er nervøs for om han kan leve op til sin fars altdominerende rygte og hans navnebrødres mod og godhed. Hans tid på Hogwarts bliver, ligesom forholdet til faren, stadig mere anstrengt, indtil han i et forsøg på at vise sit værd og træde ud af sin fars skygge, bringer hele den magiske verden i overhængende fare.

Albus Severus Potter forbliver stykkets hovedperson, men gamle kendinge som Ron, Hermione og flere af yndlingsprofessorerne fra romanserien, samt Harry selv, spiller fremtrædende roller. Der er alt, hvad man som inkarneret fan har turdet håbe på, uden at historien bliver forceret, mister originalitet eller bliver forudsigelig. Der er med andre ord ikke leflet for publikum – det er ikke Harry Potter 8, det er ikke engang en roman. Det er et drama, der eksisterer i sig selv, og som kan læses/opleves af alle, selv hvis man ikke kender de oprindelige bøger.

Alligevel er der stærke fællestræk mellem dramaet og romanerne, først og fremmest det værdimæssige og tematiske grundlag. Centralt står stadig venskab og kærlighed, der skiller de gode fra de onde, og er nødvendig for den endelige sejr. Forældreløshed og forholdet mellem børn og voksne er det bærende motiv, der også har stærke rødder, funderet i bøgerne. Harry Potter and the Cursed Child er desuden ligeså fortryllende magisk, og kan nydes af et ligeså bredt publikum, med den ene undtagelse at dramaer sjældent egner sig som højtlæsning, med mindre læseren er virkeligt god til at lave stemmer.

J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child, Little, Brown, juli 2016, 330 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.