// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thórarinn Leif: Manden der hadede børn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

Thórarinn Leif: Manden der hadede børn

Skrevet af den 17. august 2016 – 07:16Ingen kommentarer

Manden der hadede børn er en børnekrimi om børn og for børn.

I Reykjavik, som er hovedstaden på Island, er en seriemorder godt i gang med at slå unge drenge ihjel. Alle i byen bliver enormt bange – især drengebørnene er skrækslagne. Børn under 16 år må ikke være udenfor uden voksne. Og det bliver derfor pænt besværligt at være et barn.

12 årige Sylvek er bogens hovedperson og hos hans familie flytter en mystisk mand ind sammen med sin hund. Han siger han hader børn. Sylvek tænker selvfølgelig, at der må være en sammenhæng mellem den mystiske lejer og mordene og begynder at holde øje med ham. Men så enkelt er det ikke. Hvordan det hele hænger sammen må du selv finde ud af. Jeg kan love dig, at du får nogle underholdende, nervepirrende og anderledes læsetimer i selskab med Sylvek og Manden der hadede børn.

Illustrationerne er lavet af forfatteren selv, de passer med deres sorte streger og lidt dystre udtryk godt til bogen. Bogen er lang og der er meget tekst – man læser den ikke lige på en enkelt aften. Men den er ikke kedelig, selvom den er lang. Måske skal man være omkring 12 år for at læse den.

Bogen er nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris og den er faktisk også ret god. Måske kommer vi endda til at opleve det hele på det store lærred – filmrettighederne er nemlig solgt til Det Islandske Filmselskab. Det kunne blive sejt nok!

Thórarinn Leif, Manden der hadede børn, Juni 2016, 247 sider, Forlaget Torgard, Oversat fra islandsk af Nanna Kalkar.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.