// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pelle Mortensen: En verden af fodbold
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Fotodokumentar, Sport

Pelle Mortensen: En verden af fodbold

Skrevet af den 3. august 2016 – 07:49Ingen kommentarer

Nogle gange ser jeg på en bog, og jeg ved med det samme, at den ikke er god. Emnet, forsidebilledet, titlen. De kan alle være indikatorer på, at en bog ikke vil være en stor oplevelse. Sådan havde jeg det, da jeg så Pelle Mortensens ”En verden af fodbold”.

Som jeg fik den serveret, så skulle bogen indeholde en række fotos fra forskellige steder i verden. Alle fotos drejede sig om, hvordan de lokale spillede fodbold. Jeg gabte nærmest på forhånd.

Men så åbnede jeg bogen.

Det er sådan set rigtigt, at bogen indeholder en lang række fotos, der centrerer sig om fodbold, og den giver mig indledningsvis heller ikke den store visuelle oplevelse. Men værdien ligger et andet sted. Værdien ligger i de ord, der følger med de mange fotos.

Ja, enkelte gange er der blot tale om en beskrivelse af det relativt kedelige foto, hvor eksempelvis to tilfældige mennesker løber efter en bold i noget sand. Men andre gange er det de helt utrolige historier, der ligger gemt i billedteksterne.

Ved du for eksempel, hvad herrelandsholdet fra Grenada bliver kaldt? Og hvorfor? Ved du, hvorfor hovedstaden i Georgien hedder Tblisi? Ved du, at Kap Verde har fostret store fodboldspillere som Nani, Patrick Vieira og Henke Larsson? Ved du, hvorfor Burkina Fasos landshold har tilnavnet ’Les Étalons’, fransk for hingstene?

Jeg er vild med bøger, hvor jeg lærer noget. Pelle Mortensen har taget mange skridt for at få os til at lære noget, når vi bladrer i denne bog. Jeg har fundet det tætteste på den perfekte bog til sofabordet, og jeg ved, at alle mine gæster vil elske at bladre i den og få nogle små dryp af de gode fortællinger. Og når de er gået, mon så ikke jeg selv bladrer lidt i den igen?

En verden af fodbold, Pelle Mortensen, Turbine, 237 sider, 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.