// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Grebe: Når isen brister
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Camilla Grebe: Når isen brister

Skrevet af den 20. juli 2016 – 07:00Én kommentar

Emma arbejder i tøjkæden Clothes&More og en dag kommer Jesper, direktøren for det hele, forbi for at købe en skjorte. Det bliver indledningen til en romantisk affære, som dog skal blive mellem de to, da han som direktør for den kendte tøjkæde er i mediernes søgelys. Han forærer Emma en stor, flot forlovelsesring, men på den aften, de skal fejre deres forlovelse, dukker han ikke op. Emma bliver meget bekymret, for han er altid meget punktlig og har aldrig svigtet en aftale.

Forgæves forsøger hun at få fat i ham og samtidig sker der mystiske ting i hendes hjem. Et kostbart maleri, der hang over hendes seng, er væk en morgen, da hun vågner og hendes kat forsvinder også.

Samtidig findes en kvinde myrdet i Jespers hjem og han selv er ikke at finde nogen steder. Mordet minder meget om et mord begået 10 år tidligere, og efterforsker Peter Lindgren sættes på sagen. Sammen med adfærdspsykolog Hanne Lagerlind, med hvem han i øvrigt deler en smertelig fortid, forsøger han at finde ud af, hvad der er sket.

Og det er ikke helt lige til. Hverken for politiet eller læseren. Det er en forfriskende mordgåde, der ikke minder om meget andet, jeg har læst, og det er først i allersidste del, at brikkerne så småt falder på plads.

Hvad jeg til gengæld har læst 100 gange før, og som også er med i denne krimi, er alle de overflødige sider om politimandens problemer i privatlivet, de interne relationer på efterforskningsholdet og alt det andet fuldstændig standardiserede indhold i krimier, som er så trættende. Hvorfor skal jeg for eksempel læse om adfærdspsykologens besættelse af Grønland? Som i øvrigt ingen sammenhæng har med resten af historien.

Men på trods af dette giver jeg bogen min anbefaling. Det er god sommerferieunderholdning, let læst, men på ingen måde kedelig. Og man er nødt til at give en krimiforfatter kredit for et godt plot! Og intet er helt som det ser ud til – måske du bliver taget ved næsen undervejs?

Camille Grebe, Når isen brister, Lindhardt & Ringhof, 490 sider, maj 2016.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.