// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Sorgenfri: Sensationen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Sport, Sportslitteratur

Søren Sorgenfri: Sensationen

Skrevet af den 15. juli 2016 – 07:43Ingen kommentarer

Hvad ligger der bag? Hvordan kunne det lade sig gøre? Kan det ske igen?

Den danske landsholdsmålmand, Kaper Schmeichel, vandt med sin klub, Leicester City, sit og klubbens første mesterskab, da de foran alle de store favoritter her før EM i Frankrig kunne hæve trofæet i England. De efterhånden så berømte odds på 5000:1 beskriver på bedste vis, hvor umulig en opgave, eksperterne så Leicester stå overfor, da de løb på banen til sæsonens første kamp mod Sunderland.

Leicester indhentede sæsonens første nederlag 26. September i kamp nummer 7, da de på hjemmebanen King Power Stadium blev kørt over 5-2 af Arsenal. Og siden den kamp så Leicester City sig stort set ikke tilbage. Holdet endte med at skabe den helt store sensation og med et pointtal, der ville have vundet fem mesterskaber i Premier League’s historie, tage titlen.

Hvis mindre hold skal kopiere Leicester City, hvad skal de så kigge på? Er det antal chancer? Boldbesiddelse? Spillestilen? Den del giver Sorgen Sorgenfri ikke noget bud på i ”Sensationen”. Men han tilbyder dig masser af materiale, tal, statistikker og historie om klubben – og naturligvis om Kasper Schmeichel – så du og andre interesserede selv kan drage jeres slutninger.

Vidste du eksempelvis, at der var større chancer for, at Kim Kardashian ville blive ny præsident i USA, end at Leicester City ville vinde mesterskabet? Vidste du, at Leicester scorede 21 af sæsonens 68 mål på dødbolde? Vidste du, at Leicester havde en afleveringssikkerhed på 72 procent? Vidste du, at Leicester fire gange har været i FA Cup-finalen og har tabt alle fire kampe.

Ved du, hvorfor Leicester blev grundlagt som Leicester Fosse? Ved du, hvor mange spillere med tilknytning til Leicester City, der kæmpede under 1. Verdenskrig? Ved du, hvor mange trænere Leicester City havde under Milan Mandraric?

Klubben indeholder et liv og en sjæl, der bygger på en lang og meget traditionsrig historie. Bogen giver dig svar på langt de fleste spørgsmål, og den er en hurtig og indholdsrig opslagsbog krydret med de gode historier, som Sorgenfri har så godt et øje for.

En god læseoplevelse.

Sensationen – Da Kasper Schmeichel og Leicester blev mestre, Søren Sorgenfri, Byens Forlag, 119 sider, Juni 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.