// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Norditalien for livsnydere – fra Piemonte til Toscana
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Rejsebog

Anders Grøndahl: Norditalien for livsnydere – fra Piemonte til Toscana

Skrevet af den 18. juli 2016 – 07:46Ingen kommentarer

norditalien for livsnydereHvis du som mig, elsker Italien, har du måske stiftet bekendtskab med Anders Grøndahl. Eller Andrea, som han kaldes af sine italienske venner.

Anders Grøndahl er én af de største italienselskere herhjemme. Han har rejst landet tyndt og skrevet mange bøger om skønne Italien.

Denne gang er det området omkring Piemonte, Ligurien og Toscana, der præsenteres i Norditalien for livsnydere. Grøndahl tager os med til skønne områder, der emmer af atmosfære. Han finder frem til den helt rette stemning der kendetegner hver enkelt lokalitet. Den lille lokale bar, der serverer en forrygende espresso, en bar med vin der smager af mere, den lille hyggelige restaurant, hvor betjeningen er halvdelen af oplevelsen, velbeliggende overnatningssteder.

Man mærker med det samme, at Grøndahl nærer en stor kærlighed til landet. Han elsker at nyde, opleve og glædes over en skøn udsigt, et bestemt lys eller pirrende dufte.

Forfatteren formår at beskrive det hele, så man får lyst til straks at rejse afsted. Det er skønt at føle, at man er med på rejsen. Og tænderne løber i vand ved tanken om alle de skønne måltider, der kunne indtages på en tur rundt i norditalien.

Bogen fører os igennem landskabet ved Toscana, vinene i Piemonte og madmekkaet i Ligurien. En skøn og sanselig bog for livsnydere, med masser af atmosfære, stemning og personlighed.

Anders Grøndahl, Norditalien for livsnydere, Nyt nordisk forlag, 2016, 150 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.