// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louis Klostergaard: Marionetdukken
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Louis Klostergaard: Marionetdukken

Skrevet af den 11. juli 2016 – 07:17Ingen kommentarer

Marionetdukken foregår i Sydafrika, og det er et spændende miljø, der udfolder sig – og så er den skrevet i en befriende humoristisk tone. Sproget er ligeledes helt fantastisk og alene af den grund, er bogen absolut værd at læse.

Vi følger den tidligere politibetjent Pieter Martins, der er sort og arbejdede under Sydafrikas apartheidstyre. Nu arbejder han som privatdetektiv i sin egen lille biks, kun med hjælp fra sin sekretær Fru Coetzee, som også var hans sekretær, da han arbejde inden for politiet. Han er en rigtig antihelt, lettere overvægtig og på den anden side af sin ungdom. Som han siger på et tidspunkt, så holder han ikke med nogen sportshelte. ’Kun med livet, som vi alle klynger os til’.

En dag træder alfonsen Tshepo Batlhako ind på Pieters kontor, og vil have ham til at tage en sag, en af hans piger, Bekebeke, er nemlig forsvundet. Det viser sig, at Tshepo er forelsket i hende og bare vil vide, om hun har det godt. Pieter skal ikke fortælle, hvor hun er, hvis han finder hende. Pieters nysgerrig er vakt og han tager sagen. Der går ikke længe før han finder ud af, at sagen har rødder tilbage til en anden sag, som han har arbejdet med, der handlede om bortførte meget unge piger, som blev handlet til prostitution. Bagmanden var van der Merwe, og han dukker også op her. Den gang kunne Pieter ikke ramme ham, spørgsmålet er, om det lykkedes for ham nu.

Kort tid efter, at Pieter har taget sagen, bliver hans sekretær slået ned og bliver indlagt. Så nu er han på egen hånd på kontoret.

Pieter slår følge med Xiluva, en anden af de handlede piger, som kender Bekebeke, og sammen rejser de tilbage til Xiluvas rødder på vejen til at finde Bekebeke. Men alt er ikke, hvad det giver sig ud for at være.

Marionetdukken er en spændende krimi, og samtidigt hjerteskærende i sin fortælling om handlede piger til prostitution. Forfatteren Louis Klostergaard er født i Sydafrika og bor nu i Danmark. Marionetdukken er den selvstændige fortsættelse til hans første krimi Kvinden i det røde mudder.

Louis Klostergaard, Marionetdukken, Forlaget EC Edition, 290 sider, dansk udgave juni 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.