// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brian P. Ørnbøl og Tom Kristensen: Mekano Max
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Brian P. Ørnbøl og Tom Kristensen: Mekano Max

Skrevet af den 24. juni 2016 – 07:14Ingen kommentarer

Mekano Max er en illustreret børnebog på vers. Drengen Max har købt en Volvo ”af Baron Badolvo”, men en af deltagerne i et ørkenræs stjæler en bolt fra bilen.

Max bliver ”splittergal. Du skal ikke stjæle ting fra mig; du ikke helt normal!”. Han drøner efter skurken, ligesom løbet går i gang, men ”Noget grynter foran bilen. Max kan ikke se derover, og han fræser op i rumpen på et næsehorn, der sover”. Næsehornet bygges sammen med den nu lettere ramponerede Volvo, og jagten fortsætter…

Jeg læser ikke ofte deciderede børnebøger, men titlen fangede mig. Mekano Max, tænkte jeg, det må næsten været inspireret af Mad Max-filmene – og ganske rigtigt: Kristensens skøre illustrationer af golde landskaber og flippede biler ligner en cadeau til de australske kultfilm. Og de er virkeligt skøre. For mig var det fedeste ”en krøllet kanin” som ”drikker rester af benzin”, men der er masser af mere at kigge på. Det vrimler med både biler og dyr, så mon ikke de fleste børn kan finde noget at begejstres over.

Ørnbøl er velbevandret indenfor poesien, og har blandt udgivet samlingen Sange fra Midgaard. I Mekano Max viser han, at han også har talent for komiske rim og remser. Jeg vil anbefale den til småbørnsfamilier, især hvis ungen/ungerne er til dyr og biler – og/eller dyre-bils-cyborgs.

Brian P. Ørnbøl og Tom Kristensen, Mekano Max, Calibat, marts 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.