// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tina Dalbøge: Førstehjælp til fantasien
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Livsstil

Tina Dalbøge: Førstehjælp til fantasien

Skrevet af den 5. oktober 2009 – 07:00Ingen kommentarer

Det er blevet efterår og vores aktiviteter foregår mere og mere indenfor, hvor der kan hygges, tændes stearinlys og klippes og klistres. Men i år kan du glemme alt om kastanjedyr med tændstikben og modellervoks. I år skal der laves kartofanter, Klude Klavser, en stålpadde og måske Pip Elstrøm.

Tina Dalbøge præsenterer os for et helt fantastisk univers i sin nye bog: ”Førstehjælp til fantasien”.
Fantasien udfordres for børn og voksne og jeg lover dig at du får et helt nyt syn på dit affald, når du har været igennem denne bog.

Her skal bruges grydesvampe, køkkenrullerør, ståltråd, sovsekulør, sæbespåner, rødbedesaft, kartofler osv. Ideén er, at man skal kunne lave noget kreativt ud af det, der lige er ved hånden, eller som er let af få fat i. Det er dog altid godt at have maling, lim og ståltråd i huset.

Tina Dalbøge bliver inspireret af de ting der er omkring hende og hun øser ud af sine tossede ideer og vigtigst af alt – hun lader ikke fantasien sætte grænserne, fantasien slippes løs uden begrænsninger.
I bogen er der interviews med 12 kendte kreative mennesker, der fortæller om hvordan deres kreativitet har haft betydning for deres valg i livet og hvordan man udvikles og udfordres ved at dyrke den kreative side.
Vi møder bla. Renée Helmig Toft Simonsen, Bubber, Erik Peitersen, Lotte Clevin og mange flere. Hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen giver også sit bud på, hvorfor det er vigtigt, at dyrke den kreative side for både drenge og piger.

Bogen er for både børn og voksne, den skal ses som inspiration og opskrifterne kan ændres og kombineres som man nu finder på. Jeg har præsenteret bogen for både børnehave- og skolebørn og alle har været begejstret. Ideerne er til både piger og drenge – og så kan glimmer og pailletter altid tilføjes bagefter.
Tina Dalbøge har arbejdet med idéudvikling, underviser, holder foredrag, er boligstylist og konsulent. På bogens hjemmeside www.foerstehjaelptilfantasien.dk er der små film og mange flere ideér.

Tina Dalbøge, Førstehjælp til fantasien, Look my book, 2009, 194 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.