// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Terry Hayes: Jeg er Pilgrim
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Terry Hayes: Jeg er Pilgrim

Skrevet af den 22. juni 2017 – 07:18Ingen kommentarer

Hold nu op, hvor var jeg godt underholdt af Terry Hayes’ Jeg er Pilgrim. Det er spænding, når det er bedst, og det holder på alle de mange sider.

Pilgrim er en tidligere top-agent, som har haft kodenavnet Pilgrim i de år, hvor han var aktiv. Nu har han trukket sig tilbage og forsøger at leve et almindeligt liv langt væk fra sit tidligere liv, hvor mord og efterforskning var hverdag. Det kræver, at han har ladet sin tidligere identitet ’dø’ og nu lever under en anden identitet. Han er hele tiden opmærksom på farer og lader ikke nogen komme tæt på. Han har skrevet en bog om efterforskningsteknikker, faktisk sine egne, som er populær inden for efterforskning. Han kan ikke stå frem og fortælle, at det er hans bog, for ingen må vide, at han lever. Så han lever under nye navne, som han måse altid har gjort.

Men det er svært, meget svært at lade sig pensionere fra det tophemmelige efterforskningsmiljø. Så da man finder en kvinde myrdet på et hotelværelse i New York lige efter 9/11 og uden et eneste spor at gå efter, så bliver Pilgrim involveret. Hele værelset er klinisk rent, og det tyder på at mordet er et resultat af langsigtet planlægning. Pilgrim sætter sig for at finde morderen.

I Saudi-Arabien følger vi en offentlig henrettelse, hvor den henrettedes søns verden styrter i grus og intet bliver som før. Vi lærer ham at kende som Saraceneren gennem Pilgrims fortælling. Saraceneren har en plan og den er grusom. Den involverer mange mennesker og planlægningen strækker sig over mange år med bortførelser og mord som delelementer.

Pilgrim kommer på sporet og et hæsblæsende kapløb starter. Samtidigt begynder Pilgrims identitet også at krakelere, for hvad er det egentligt med hans egen barndom og opvækst?

Jeg er Pilgrim er ikke en bog, man lægger fra sig, for den er så spændende, at man bare må have det næste med – og det næste. Bogen har vundet den hollandske afstemning om ’Årets bedste internationale thriller’, og det er forstår jeg godt.

Terry Hayes, Jeg er Pilgrim, Politikens forlag, oversat til dansk af Henriette Rostrup, 672 sider, Juni 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.