// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steen Dorumlu Christensen: Noget i klemme
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

Steen Dorumlu Christensen: Noget i klemme

Skrevet af den 17. juni 2016 – 07:07Ingen kommentarer

Klemme er en lidt nørdet 11 årig dreng, men en overbeskyttende mor. En aften, hvor han er alene hjemme på sit værelse hører han en sær skrattende lyd. Det får Klemme til at kravle ud af vinduet fra værelset og over i det store træ. Han er nemlig pænt nysgerrig efter at finde ud af, hvad der er på spil!

Men inden han ser sig ordentlig for, dukker hans mor op. For at undgå at hun skal opdage hans eventyr i træet, lader han sig glide ned. Men det går galt og han falder han ned på den hårde jord. Da han lander får han øje på noget, der viser sig at være en babyalarm. Og det er lidt sært i betragtning af, at de ikke har en baby i Klemmes familie.

Senere ser han på TV, at en svensk millionærbaby er blevet væk. Har det noget med babyalarmen at gøre? Dét vi Klemme gerne vide. Men inden han finder ud af det dukker nabopigen Carla fra hans klasse pludselig uventet op på hans værelser. Også dette er sært, da de ikke plejer at have noget med hinanden at gøre. Der sker flere sære ting, og Klemme bliver meget optaget af at finde ud af, hvad det hele går ud på.

På den ene side savnede jeg tegninger i bogen. På den anden side dannede der sig en masse billeder i mit hoved, mens jeg læste. Jeg forestillede mig for eksempel, at Klemmes hus og have så ud som hjemme hos mig.

Forfatteren er god til undervejs at piske en spændende stemning op! Det tog mig også kun to aftener at læse bogen, jeg blev jo nysgerrig på, hvad det hele handlede om. Men slutningen skuffede. Jeg havde ikke regnet ud, at det var sådan det hang sammen. Jeg ville hellere have en vild og mere kriminel afslutning. Men det betyder ikke, at bogen ikke var god, jeg havde bare ventet noget andet.

På forfatterens hjemmeside står der: “Hvis du gætter slutningen, inden sidste kapitel … sender jeg chokolade”. Men der blev ingen chokolade til mig. Læs bogen og se om du kan score dig en gang chokolade!

Bogen er nem at læse og nem at forstå. Så hvis du gerne vil underholdes et par timer er bogen et helt fint bud!

Steen Dorumlu Christensen, Noget i klemme, April 2016, 96 sider, 9-12 år, Selvudgivet

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.