// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lone Theils: Den blå digters kone
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lone Theils: Den blå digters kone

Skrevet af den 3. juni 2016 – 07:37Ingen kommentarer

Nora Sand, som er journalist på den danske avis Globalt, får til opgave at interviewe den iranske digter Manash Ishmail. Det specielle ved opgaven er, at Manash er belønnet med en nobelpris for sine kærlighedsdigte, og han er for nyligt flygtet fra Iran sammen med sin kone. Han har hidtil sagt nej til interviews, men har nu bedt om at tale med Nora. Normalt arbejder Nora fra London, hvor hun er udstationeret for avisen, men hun indvilliger i at tage opgaven. Hun tager til Danmark for at besøge Manash, der bor på et asylcenter.

Det viser sig, at der er betingelser knyttet til interviewet. Manash og hans elskede kone Amina blev nemlig væk fra hinanden under flugten og det eneste han har hørt fra sin kone er, at hun er nået godt frem til England. Efter det er hun sporløst forsvundet, og Manash er syg af bekymring. Da han ikke må forlade asylcenteret, har han brug for hjælp til at finde sin kone, som måske befinder sig i London. Da Nora bor i London ligger det lige for, at hun undersøger sagen.

Nora tager opgaven, som hurtigt viser sig at være at være et hvepsebo, som det er sundest at holde sig langt væk fra. Men hun har fået færten af noget stort, og graver i sagen, som fører hende til Hawksyard, en form for fængsel for asylsøgende kvinder, som enten venter på at deres sag kommer op en sidste gang eller på, at de bliver sendt ud af England og tilbage til det land, de er flygtet fra. Hawksyard er dog hermetisk lukket for alle journalister, så Nora får sin sag for. Samtidigt har et internationalt firma lanceret, at de har en epokegørende nyhed, som vil revolutionere sundheden i den vestlige verden. Men har det noget med Hawksyard og Aminas forsvinden at gøre? Nora begynder at ane en sammenhæng, og det viser sig, at det at finde Amina er noget mange gerne vil stoppe hende i.

Noras privatliv er lige så kringlet, som den historie, hun efterforsker, for hendes kæreste Andreas får at vide af sin ekskæreste, at hun er gravid og han er faren. Samtidigt tropper endnu en mand op i hendes liv, som gerne vil hende. Men vil Nora ham? Der er nok at se til for Nora Sand, både i privatlivet og i arbejdslivet.

Forfatteren Lone Theils har skrevet en gedigen krimi med det rette mix af spænding og en hovedpersons privatliv, som man får lyst til at høre mere om. Den blå digters kone er nummer to bog i serien om Nora Sand, og jeg skal have læst etteren inden nummer tre kommer, for jeg hænger på her, det er helt sikkert. Det er rigtig god underholdning og et spændende plot med et internationalt firmas kyniske måde at tjene penge på som en af omdrejningspunkterne og den store kærlighed mellem to mennesker, som kalder hinanden for Mit hjertes liv som et andet.

Lone Theils, Den blå digters kone, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 302 sider, juni 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.