// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Vincentz: Stjålne liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Helle Vincentz: Stjålne liv

Skrevet af den 31. maj 2016 – 07:27Ingen kommentarer

Sofie Munk er antropolog og har et omskifteligt arbejdsliv, hvor hun bliver ansat i tidsbegrænsede projekter forskellige steder. Med sin venindes hjælp, som arbejder i sundhedsministeriet, får hun ansættelse på et projekt, der skal undersøge, hvad det betyder for pars samliv, at de får fertilitetshjælp. Hun får kontor på fertilitetsklinikken MereLiv, som er startet op af klinikejeren Mogens Venneberg.

Det går hurtigt op for Sofie, at ikke alt er som det skal være. Nogle af de nedfrosne befrugtede æg bliver nemlig stjålet, og det er som en tidsindstillet bombe under klinikkens fremtid. For kommer det frem, at parrenes æg bliver stjålet vil ingen længere have tiltro til klinikken. Derfor beder Mogens Sofie om i al hemmelighed at undersøge, hvad der er sket, så hans livsværk ikke skal falde sammen.

Sofie arbejder hårdt på at finde ud af, hvad der foregår i fertilitetsverdenen, som også involverer rugemødre i Indien, mens hun samtidigt skal få sit liv som enlig mor for Valde til at fungere. Hun har ham hver anden uge, men må på et tidspunkt bede sin eksmand om hjælp, da hun bliver truet på livet.

Samtidigt har Mik Karlsen, der er særlig rådgiver for justitsministeren Tholstrup, hænderne fulde med at få Tholstrup til at fremstå godt i medierne. Tholstrups forhistorie er, at han er vokset op i Ishøj og i en tidlig alder, har skullet klare sig selv, da hans mor døde, og hans far ikke kunne være der for ham. Han er folkets mand, der har været mønsterbryder. Men langsomt krakelerer historien, og flere journalister begynder uafhængigt af hinanden at spørge ind til Tholstrups baggrund. Der begynder også at komme en historie frem om en ulovlig byggesag som Tholstrup måske eller måske ikke har været involveret i, da han var ung.

Mik Karlsen har travlt med at redde sin minister og bliver hurtigt fanget ind i spillet på Christiansborg, hvor man ikke når til tops uden at være hård. Han må stille spørgsmål ved, hvor langt han er villig til at gå for sin minister.

Sofies og Miks veje krydses, da de har fat i hver deres ende af samme historie, og det kommer ikke til at gå stille for sig, da der både sker mord og Sofie bliver overfaldet.

Forfatteren Helle Vincentz har gjort sit forarbejde godt, der er ingen tvivl om, at hun har sat sig ind i både antropologers arbejdsmetoder, når de skal afdække deres problemstillinger – og det politiske spil på Christiansborg. Plottet er gennemarbejdet og ruller stille og roligt fremad, så de to spor som Sofie og Mik udgør, bliver flettet ordentligt sammen til sidst i bogen.

Stjålne liv er det første bind i en nye serie om Sofie Munk.

Helle Vincentz, Stjålne liv, Forlaget People’sPress, 457 sider, februar 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.