// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sam Byers: Syge køer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Sam Byers: Syge køer

Skrevet af den 30. maj 2016 – 07:13Ingen kommentarer

Man går til ”Syge køer” med en vis forventning, da den ved sin udgivelse i 2013 fik mange flotte anmeldelser. Klip af disse optræder på bogens flapper. Her står der blandt andet, at bogen er ”uanstændig morsom, imponerende skarp og ofte ubønhørlig indsigtsfuld…En ærefrygtindgydende rap og intelligent prosa”, som The Sunday Times skriver i dansk oversættelse.

Jeg synes desværre ikke fortællingen om den kyniske og livstrætte 30-årige Kathrine, ekskæresten Daniel med den spændende biolog-karriere og den selvmordstruede Nathan lever op til de fine ord. Der er masser af parforholds-krig med giftige bemærkninger og psykologisk drama, men trekantsdramaet bliver lidt trættende i længden.

Daniel og Kathrine var en gang kærester, men nu har Kathrine opgivet at blive lykkelig. Værre står det til med Nathan, der er indlagt på den lukkede afdeling efter selvmordsforsøg. Han skal dog ud og finde tilbage til livet. De tre venner aftales at mødes for at finde ud af om de kan klinke skårene og atter finde sammen.

Byers vil tydeligvis gerne skrive en rigtig samtidssatire. Alle karaktererne står for skud. Intet er tilsyneladende godt, alt og alle kan blive gjort nar af. Blivende værdier er der ingen af. Det gør bogen trættende, for det bliver svært at finde nogen at identificere sig med eller at have sympati for.

Sam Byers: Syge køer, Klim, 299 sider, På dansk 2016, Oversat af Rasmus Hastrup

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.