// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Vad Bruun: Den store chance
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karen Vad Bruun: Den store chance

Skrevet af den 27. maj 2016 – 07:08Ingen kommentarer

StjernestøvDe fleste børn (og voksne) elsker serier. Så kender man personerne og ved at sværhedsgraden passer. Når serien så handler om venskab og drømmen om at blive stjerne – så er det noget, der fanger.

Stjernestøv er en ny serie, der er målrettet de yngste pigelæsere. Bøgerne handler om veninderne Selma og Lulu. De er bedsteveninder, elsker at spille skuespil og Lulu drømmer om at blive filmstjerne. En dag ser de en annonce i avisen, hvor der søges efter en pige til en større filmrolle. Det er Lulus store drøm og hun overtaler Selma til at tage med.

Det er lidt hårdt for venskabet, for der er jo kun én der kan få rollen.

Serien er fin, med små enkle illustrationer af Jenny Kempe. Temaerne med venskab, de små problemer, drømme og forventninger og livet bag kameraet rammer plet hos pigerne.

Her i huset er bøgerne testet af Astrid på 8 år, som selv har læst de to første i serien: Den store chance og Knæk og bræk, Selma. Den næste bog i serien hedder: Stor pige, lille tøs.

Det er spændende at følge Selma og hvordan hun navigerer i alt det spændende nye og alligevel holder fast i det hun kender og venskabet med Lulu. Et rigtig godt bud på en sød pigeserie.

Bøgerne er skrevet af Karen Vad Bruun, der har arbejdet med børnebøger længe, og som nu skriver på serien om Selma.

Stjernestøvserien, Karen Vad Bruun, Forlaget Corto, 2016, 66 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.