// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mira Jacob: Søvngængerens guide til at danse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mira Jacob: Søvngængerens guide til at danse

Skrevet af den 15. maj 2016 – 07:36Ingen kommentarer

søvngængerens guide til at danseAmina arbejder som bryllupsfotograf og hun er midt i den travle sæson, da hendes mor ringer. Der er noget galt med Aminas far. Han sidder på verandaen om natten og snakker med familiemedlemmer – der er døde for længst.

Amina rejser hjem for at finde ud af, hvad der foregår og det der bare skulle være et kort besøg, bliver pludselig til et ophold af længere varighed.

For Aminas far er syg. Han er en respekteret hjernekirurg, der altid har arbejdet meget. Men nu ser han syner, snakker med de døde og laver fejl på jobbet. Han skal undersøges grundigt.

Aminas forældre stammer fra Indien, men bor i USA, hvor faren arbejder og moren går hjemme og laver indisk mad i massevis. Moren har haft svært ved at tilpasse sig det amerikanske samfund og da Aminas bror dør, skaber det et stort skel mellem forældrene.

Amina flytter langt væk og forsøger at gøre sig fri af fortidens skygger. Farens sygdom får familien samlet igen og åbner op for gamle minder tilbage i Indien og tilbage til tiden, da broren var i live.

Mira Jacobs har skabt en vidunderlig familieroman, med alle de følelser der opstår i en familie gennem livet. Den store sorg, savnet, kærligheden og et glimt ind i fremtiden, hvor Amina skal finde sig selv og finde ud af at være voksen. Vinklen med familiens rødder tilbage i Indien er rigtig fin og persongalleriet er fængslende. En bog, der på trods at sine 520 sider, er alt for kort.

Mira Jacob, Søvngængerens guide til at danse, People´s Press, 520 sider, 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.