// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » L.G. Jensen: Mestertyven Vips del 1 + 2
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

L.G. Jensen: Mestertyven Vips del 1 + 2

Skrevet af den 8. maj 2016 – 07:55Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Signe Ørsted Pedersen.

I den første bog møder vi pigen Karoline. Hun har talent for parkour og for at stjæle. Karolines morfar fortæller mange spændende historier, f.eks. om det ældgamle totem, så det kan nogle gange være svært at stille sin nysgerrighed, når morfar -moffen- får tilsendt det ældgamle totem, som de fleste ville slå ihjel for at få. Karoline beskytter totemmet for moffen.

Samtidig jagter nogle mystiske Grå Herrer og nogle norske rockere Karoline henover Københavns hustage. Nu er spørgsmålet bare: Kan Karoline få totemmet i sikkerhed, uden at de forkerte personer får fingre i det?

I den anden bog om Karoline er der er gallaåbning for ARoS, og Karoline er inviteret. Gallafesten er for de fleste, der har medvirket til de forskellige fund og kunstværker. Karoline finder dog hurtigt ud af, at der ikke er helt ufarligt i Århus. Hun hører en kvinde ude på dametoilettet blive truet til at stjæle gjalderhorn under gallafesten. Dette mislykkedes dog.

Karoline får det samme jobtilbud af de Grå Herrer. Sammen med Asger, hendes far, og Stoffer, hendes bedste ven skal hun nu skaffe De Grå Herrer gjalderhorn. Men en er kommet hende i forkøbet under kuppet – en der udgiver sig for at være “Ravnen”. Og han viser sig hurtigt at være meget farlig og er villig til at slå ihjel for at få gjalderhornet…

Hvis Karoline havde vidst, hvad hun var ved at at rode sig ud i…Hvis hun havde vidst, at hun blev holdt øje med…Hvis hun havde kendt risikoen…Så havde hun nok gjort det alligevel.

Jeg synes, det er nogle virkelig gode bøger, som jeg vil anbefale til de fleste, der kan lide bøger med action. Forfatteren gør det klart, hvad hovedpersonen Karoline føler og tænker, og det, synes jeg, gør noget godt for bogen.

Aldersgruppen, synes jeg, er 10-13 år. Noget af bogen ville man nok godt kunne læse som 9-årig, men der ville være punkter, hvor man ville blive lidt udfordret. Det er nok lidt mere en bog for piger end for drenge, da det er Karoline, man følger igennem bogen. Den kan selvfølgelig også læses af drenge. Det er en god ide at læse bøgerne i rækkefølge, fordi der i bog 2 er tilbageblik og referencer til ting i den første bog.

L.G Jensen, Mestertyven Vips, Bog 1 “Det forbandede totem” 219 sider 2012, Bog 2 “Mimers brønd” 364 sider 2016, Gyldendal.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.