// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Evelien de Vlieger: Tag ikke til Canada og andre misforståelser om kærligheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Ungdomsroman

Evelien de Vlieger: Tag ikke til Canada og andre misforståelser om kærligheden

Skrevet af den 25. april 2016 – 07:42Ingen kommentarer

Klaar gider ikke med sine forældre på ferie til Grækenland. Til gengæld vil hun gerne vinde et væddemål om maskinskrivning og hun får lov til at passe bedsteforældrenes lejlighed og kat, mens de er på weekend ved havet.

I lejligheden finder Klaar en notesbog, som hendes farfar skrev, da han som ung var i Canada. Forelskelsen i den gæve Maria, som ikke er Klaars farmor, fylder meget i notesbogen, ligesom der hele tiden refereres til en skrækkelig hændelse. Sløret løftes til sidst i bogen.

Mens Klaar passer lejlighed og øver sig på at skrive på maskine, tænker hun meget på livet, sex og kærlighed. Og på Peer, hendes måske-kæreste. Derudover kommer hun ud for nogle ret aparte ting. Livet sker omkring hende og hun lader sig flyve med som et blad i vinden.

Der er tre spor i bogen, farfarens fortælling fra Canada, Klaars noter fra maskinskrivningen, der er som dagbogsnotater og så en 3.personsfortælling om Klaar, og det hun foretager sig. Vi har altså hendes følelser, hendes handlinger og et parallelforløb til farfarens ungdom. Jeg må ærligt sige, at det virker rodet, særligt i starten, og selvom der kommer en vis sammenhæng henover midten af bogen, er det ikke nok. Det gør desværre også, at vi ikke kommer helt tæt på karaktererne, der kommer til at fremstå lidt flade.

“Tag ikke til Canada…” er en ungdomsbog om kærlighed og det at være ung kvinde og selvom formen er sjov, må jeg konstatere, at det ikke helt fungerer.

Evelien de Vlieger, Tag ikke til Canada og andre misforståelser om kærligheden, Turbine, december 2015, 224 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.