// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Dürr: Monsterbaby
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Morten Dürr: Monsterbaby

Skrevet af den 22. april 2016 – 07:38Ingen kommentarer

“Monsterbaby” af Morten Dürr er den første bog i den nye serie “Fætter Splat”, gyserbøger med både humor og grusomheder.

I bogen møder vi Oliver, som bor alene med sin mor og lillebroren Stumpen. Han er forelsket i den skønne Sofie, men det er Mikkel desværre også, og rivaliseringen sender Oliver på hospitalet med en blodig tud. Desværre sker der det, at hans elskede lillebror, babyen Stumpen, bliver besat af den blodtørstige dæmon Ahmin. Og det bliver Oliver, der skal skaffe mad til ham, hvis ikke Ahmin skal sætte de spidse tænder i moren.

Hvor skal Oliver skaffe blod fra, hvordan fjerner man en dæmon fra sin lillebror og hvad skal han sige til Sofie, der kommer på besøg på lørdag? Det bliver helt sikkert et par heftige dage.

Morten Dürr skriver godt, ingen tvivl om det, og der er masser af gys og splat i bogen, selvom jeg ikke kan lade være med at tænke på, om den måske er lidt for brutal til aldersgruppen 9-12 år. Der bliver ikke lagt fingre i mellem, når halse bliver flænset op, kaniner bliver tømt for blod eller blodige bleer skal skiftes. På den anden side er man heller ikke i tvivl om, hvad det er for en slags bog, når man ser den blodindsmurte baby på forsiden.

Forsiden er tegnet af Erik Petri, som også har krydret bogen med små illustrationer. Heller ikke her overlades noget til fantasien. Selvom det ikke er en letlæsningsbog, er den ikke svær at læse og historiens høje tempo gør også, at ingen kan nå at kede sig.

En velskrevet splatbog til selvlæsere med is i maven og hang til gys og blodig splat. Forlaget anbefaler den til de 9-12 årige.

Morten Dürr, Monsterbaby, Forlaget Plot, 128 sider, 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.