// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marianne Holmen: A er for aber
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Marianne Holmen: A er for aber

Skrevet af den 5. marts 2016 – 07:42Ingen kommentarer

”A er for aber” er en ABC-bog med et vers på fire linjer til hvert bogstav og en tilhørende illustration. Der er knald på farverne, så den er iøjnefaldende og tiltrækkende for små børn.

Aldersgruppen hedder 2-5 år, og vores datter på 3 år er lige nu meget optaget af bogstaver, så derfor er den perfekt til hendes alderstrin. Om et år vil den ikke være interessant for hende mere, tror jeg. Men som øvelse til at lære bogstaver fungerer bogen fint, fordi den er overskuelig.

Illustrationerne er i klare farver og barnagtige i modsætning til eksempelvis Halfdan Rasmussens ABC-bog, som er mere dyster i sit udtryk. Dyrene genkender børnene hurtigt, og efter et par gange, hvor jeg havde læst højt, kunne min datter tale med og afsluttede ofte rimmene, så lige så nemt det er for mig at læse bogen, er det for børn at opfange de enkle rim.

At der er andre oplagte valg til nogle af bogstaverne end R for rotter og I for ilder (hvad med en ræv eller en isbjørn?), gør, at jeg ikke synes, den henvender sig til 2-årige eksempelvis. Men bortset fra det, er ”A er for aber” en lille fin bog, som er nem at gå til for oplæser og lytter.

A er for aber, Marianne Holmen, forlaget INDBLIK, 32 sider, udgivet 26. november 2015