// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inge A. Futtrup: Lykken har rødder – find glæde, ro og energi i haven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Inge A. Futtrup: Lykken har rødder – find glæde, ro og energi i haven

Skrevet af den 24. september 2009 – 21:36Én kommentar

Lykken har rødder – det lyder smukt og det er titlen på en smuk bog, der handler om haven og om hvordan den kan bruges til at til at få en sundere sjæl og legeme. Haven er terapi – det handler om lys – luft og om at tage sig tid til at høre græsset gro.

Forfatteren Inge Futtrup har prøvet det på sin egen krop, hvordan stres og travlhed sneg sig ind på hende, så hun til sidst måtte hive stikket ud – sætte sig ud i haven og få fred og ro til at bygge sig selv op igen.
I 3 måneder brugte hun det meste af sin dag i haven, i en liggestol. Hendes tilværelse stod fuldstændig stille, mens verden udenfor drønede forbi. Langsomt kom energien tilbage og Inge Futtrup fik for alvor øjnene op for haven som terapeut.

Bogen handler ikke kun om stress og terapi, men er en inspirationsbog til hvordan haven kan bruges til andet end at få dårlig samvittighed over at græsplanen er blevet for lang (igen).
Inge Futtrup beskriver hvad en terapihave er og hvordan du selv kan gøre din have til et rum for alle sanser. Der er mange muligheder og det gælder om at udnytte havens forskellige rum, til at tilgodese dine behov.
Haven skal bruges til at stresse af i, derfor skal du gøre op med dig selv, hvad dit havebehov er. Den dejligste have, er altid den der afspejler sin ejers sjæl.

Her kan jeg kaste et hurtigt blik ud på min brakmark af en have, der i den grad trænger til en studsning – og må ærligt indrømme at det nok afspejler mig meget godt.

Inge Futtrup giver konkrete forslag til at anlægge, passe og pleje en have. Vi inviteres indenfor i forskellige haver og der er en grundig gennemgang af, hvilke planter du med fordel kan have fornøjelse af i din have. Dine valg skal afspejle dine behov, interesser og hvilken stemning du ønsker at skabe i din have. Din have skal være et sted hvor du kan hente energi, glæde og kærlighed.

Bogen byder også på dejlige fotos af smukke blomster, planter og stemningsfulde øjeblikke, der er indfanget af Charlotte Engel, der driver GrafikGartneriet.

Bogen skal tages ned fra hylden mange gange i løbet af den kolde tid vi går i møde, den skal inspirere og minde om skarpe forårsdage med nye spirer og lysere tider. En ny havesæson skal planlægges, mit personlige rum skal skabes, så der kan høstes ro og lykken kan slå rødder.

Inge A. Futtrup er landskabsteknolog med speciale i haveanlæg. Hun har skrevet flere livsstilsbøger, skriver artikler og holder foredrag.

Inge A. Futtrup, Lykken har rødder – find glæde, ro og energi i haven. Forlaget Darduse, 2009, 208 sider

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.